Αποδείξεις: Αναγνωρίζεται μόνο ότι πληρώνεται με πιστωτική ή χρεωστική

Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν στο καθεστώς των αποδείξεων και τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ο υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης, προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές καθώς αναμένεται να αναγνωρίζεται μόνο όποιο έξοδο έχει πληρωθεί με πλαστικό χρήμα, δηλαδή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι αναγκαίο η χρήση πλαστικού χρήματος να επεκταθεί παντού. Όπως ανέφερε σε ό,τι αφορά στις ιατρικές δαπάνες ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Ακόμη για όσους κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα θα υπάρχει μπόνους με φοροελαφρύνσεις ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες. Όπως ανέφερε ο υπουργός ένα κίνητρο θα μπορούσε να είναι η μείωση της προμήθειας των τραπεζών που φτάνει και 2%. Ο υπουργός ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί παραπέμποντας στο μέλλον για πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις.