Εκλογές 2023: «Κόπηκε» ο Ηλίας Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο – 32 κόμματα μετέχουν στις 25 Ιουνίου

Εκλογές 2023: «Κόπηκε» ο Ηλίας Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο – 32 κόμματα μετέχουν στις 25 Ιουνίου

Ο φυλακισμένος πρώην Χρυσαυγίτης βουλευτής είναι πιθανό να προβεί σε στήριξη συγκεκριμένου κόμματος

«Όχι» για δεύτερη φορά είπε ο Άρειος Πάγος στον Ηλία Κασιδιάρη «κόβοντας» από τις εκλογές της 21ης Ιουνίου τον συνδυασμό ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία».

Το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου «έκοψε» και πάλι τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη βάζοντας «μπλόκο» στην συμμετοχή του στις επικείμενες εκλογές, κάτι που είχαν ζητήσει με υπομνήματα τους τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Στο συνδυασμό συμμετείχε ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ο Ηλίας Κασιδιάρης να προβεί σε στήριξη συγκεκριμένου κόμματος.

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προχώρησε πριν από λίγο στην ανακήρυξη των κομμάτων, των συνασπισμών κομμάτων, των συνδυασμών ανεξάρτητων υποψηφίων και των μεμονωμένων ανεξάρτητων υποψηφίων, που θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση. Παρόντες στη διαδικασία είναι εκπρόσωποι κομμάτων.

Συνολικά είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο δήλωση συμμετοχής στις εκλογές 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ωστόσο μπήκε «μπλόκο» σε 12 συμμετοχές. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 50 κόμματα κλπ, με την Ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να βάζει «σφραγίδα» συμμετοχής σε 36 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και έναν μεμονωμένο υποψήφιο, καθώς «έκοψε» 14 συμμετοχές.

Μαρία Ζαχαροπούλου