Αεροσυνοδός αποκαλύπτει τον πολύ σοβαρό λόγο για τον οποίο πρέπει να ρωτάς πριν αλλάξεις θέση μέσα στο αεροπλάνο

Αεροσυνοδός αποκαλύπτει τον πολύ σοβαρό λόγο για τον οποίο πρέπει να ρωτάς πριν αλλάξεις θέση μέσα στο αεροπλάνο

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι, αλλά βάζεις σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων

Μια αεροσυνοδός της American Airlines αποκαλύπτει πώς μια απλή αλλαγή θέσης στο αεροπλάνο μπορεί να αποτελέσει ζήτημα ζωής ή θανάτου και να έχει πραγματικά τραγικές συνέπειες, μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησε στο TikTok.

Όπως τονίζει η αεροσυνοδός Serenity Haley, οι επιβάτες πρέπει πάντα να ρωτούν ένα μέλος του πληρώματος προτού αλλάξουν θέση -και ο λόγος είναι πολύ σοβαρός.

«Να ένα γρήγορο στοιχείο για τα αεροπλάνα που δεν ξέρατε και είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αλλάζετε τη θέση σας χωρίς να ρωτήσετε έναν αεροσυνοδό», ακούγεται η Serenity να λέει στο βίντεο, το οποίο γρήγορα έγινε viral.

Έπειτα, η ίδια εξηγεί το λόγο: «Πριν από την απογείωση, πάντα κάνουμε αυτό που ονομάζεται ‘βάρος και ισορροπία’, απλά για να είμαστε σίγουροι ότι το βάρος είναι καλά (διανεμημένο) στο αεροπλάνο και η ισορροπία είναι εντάξει για την απογείωση».

«Έτσι, όταν αλλάζετε τη θέση σας, στην πραγματικότητα αλλάζετε την ισορροπία του αεροπλάνου», αναφέρει η αεροσυνοδός συνεχίζοντας «Για αυτό και πρέπει πάντα να ρωτάτε πριν το κάνετε, για καλό και για κακό».

Αν και συνήθως το πλήρωμα επιτρέπει στους επιβάτες να αλλάζουν θέση, στην περίπτωση που υπάρχουν κενά καθίσματα, στο παρελθόν η ασφάλεια του ταξιδιού έχει διακινδυνεύσει για αυτό το λόγο.

Μάλιστα, ένας πιλότος, ονόματι Magnar Nordal, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της αεροσυνοδού, μέσα από την αφήγηση της δικής του εμπειρίας σε ένα φόρουμ της Quora.

«Τέσσερις επιβάτες κάθισαν πιο μπροστά από τις θέσεις που τους είχαν οριστεί πριν από την απογείωση. Ο συγκυβερνήτης μου πετούσε το αεροπλάνο και βίωσε προβλήματα όταν έστριψε το αεροπλάνο: Ήταν πολύ βαρύ. Επρόκειτο για μία πολύ κρίσιμη κατάσταση, γιατί ο διάδρομος απογείωσης ήταν πολύ κοντός και δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο», έγραψε ο ίδιος.