ΣΥΡΙΖΑ: Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού

Η αξιωματική αντιπολίτευση για την απόφαση της κυβέρνησης για να ανοίξει νωρίτερα η Βουλή για προ ημερησίας συζήτηση για τις υποκλοπές

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι έγινε δεκτό το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Βουλή θα ανοίξει στις 22 Αυγούστου για την προ ημερησίας συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών από την ΕΥΠ.

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της επισημαίνει, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα». Καταλογίζει δε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι με την καθυστέρηση αυτή προσπαθεί «να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη "βόμβα"». Παρόλα αυτά κρίνει, ότι είναι θετικό, ότι ο πρωθυπουργός «υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρότασή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές.

Ωστόσο το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά αυτή τη συζήτηση για την εβδομάδα μετά τις 22 Αυγούστου, προφανώς για να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη "βόμβα".

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει, αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού.

Κοντός ψαλμός αλληλούια...​».