Νέες προκλήσεις Τσελίκ: «Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τη νόμιμη ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο ως απειλή»

Νέες προκλήσεις Τσελίκ: «Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τη νόμιμη ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο ως απειλή»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν επανέλαβε τα περί αποστρατικοποίησης των νησιών και χαρακτήρισε προπαγάνδα τα περί τουρκικής προκλητικότητας

Η τουρκική ηγεσία συνεχίζει την προκλητική ρητορική, με τον Ομέρ Τσελίκ να δίνει σήμερα συνέχεια, σε αυτό που ξεκίνησε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και εκτός της επανάληψης των δηλώσεων περί αποστρατικοποίησης των νησιών, έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «νόμιμη ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο.

Ο Ομέρ Τσελίκ μιλώντας σε μέλη του κόμματος του Ερντογάν, επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντας έμφαση στην ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ο εκπρόσωπος του AKP υποστήριξε, ότι η Τουρκία είναι η χώρα του διαλόγου και της διπλωματίας, αλλά όποτε καλεί την Ελλάδα στο τραπέζι, για να επιλυθούν από κοινού τα προβλήματα, αυτή αποφεύγει τον διάλογο και καταφεύγει σε τρίτους ασκώντας προπαγάνδα, όπως «δεχόμαστε επίθεση από τον γείτονά μας και η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα».

Μιλώντας για την Γαλάζια Πατρίδα, υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει νόμιμα δικαιώματα στο Αιγαίο, τα οποία δεν απεμπολεί και χρησιμοποιώντας ως απειλή των πρόσφατη στρατιωτική άσκηση Efes 2022, είπε ότι εντυπωσίασε όλο τον κόσμο. Ο Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα, ότι διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο, από χωρικά ύδατα και επανέλαβε τα περί αποστρατικοποίησης των νησιών και την τουρκική παραποίηση των προβλέψεων των συνθηκών της Λοζάνης και των Παρισίων.