Σύμη: Ιδανικός προορισμός για καλοκαίρι και χειμώνα – Όσα πρέπει να δείτε

Σύμη: Ιδανικός προορισμός για καλοκαίρι και χειμώνα – Όσα πρέπει να δείτε

Το εντυπωσιακό λιμάνι με νεοκλασικό χρώμα

Καταγάλανες παραλίες, απλωμένες αμμουδιές και χαλαρές βόλτες το ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα. Η Σύμη έχει όλα όσα ψάχνεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές και όχι μόνο καθώς αποτελεί έναν ωραίο προορισμό και για φθινόπωρο και χειμώνα.

Το εντυπωσιακό λιμάνι με νεοκλασικό χρώμα

Ο Γιαλός, το λιμάνι, δηλαδή της Σύμης είναι το σήμα κατατεθέν της και δίνει έναν αέρα αρχοντιάς. Σομόν, ώχρα, γαλάζιο, μπλε, κόκκινο, μπλε, γκρι. Αυτά τα χρώματα κυριαρχούν στα νεοκλασικά αρχοντικά με το που μπαίνεις στη Σύμη. Το λιμάνι κρατά ζωντανό το χρώμα του παρελθόντος και σου μεταδίδει την ίδια αίγλη με παλιά όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Η χειμωνιάτικη Σύμη

Η Σύμη αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τον χειμώνα. Η ηρεμία που προσφέρει το χειμώνα είναι ιδανική για να γνωρίσεις τις κρυφές ομορφιές της παρέα με τους κατοίκους του νησιού. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να δεις είναι ο περίφημος Πανορμίτης. Η μονή του, βρίσκεται στον κόλπο του Πανόρμου της Σύμης, από όπου έχει λάβει και το όνομά της και έχει καταστεί πανελλήνιο προσκύνημα. Μόλις φτάσεις, το συναίσθημα που θα νιώσεις θα σε κάνει να καταλάβεις το γιατί.

Θα δεις με την επίσκεψή σου, μεταξύ άλλων το Τελωνείο, την Ψαραγορά, το πέτρινο γεφύρι, το άγαλμα του μικρού ψαρά, το ρολόι του 1881 και τον παλιό ταρσανά στη συνοικία Χαράνι.

Η πρόσβαση στο νησί

Το νησί, έχει απόσταση 13 ώρες με πλοίο από τον Πειραιά και 1 ώρα 15 λεπτά από την Ρόδο. Αν θα πας με αεροπλάνο, η πτήση από την Αθήνα είναι 35 λεπτά μέχρι το αεροδρόμιο της Ρόδου και με τοπική γραμμή πλοίου θα περάσεις στην Σύμη. Η εποχή και οι καιρικές συνθήκες αποτελούν το κριτήριο για το μέσο που θα επιλέξεις για να ταξιδέψεις.