Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Καίει για τρίτη μέρα η πυρκαγιά

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, σήμερα στις 09:30 το πρωί στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να ενημερώσει για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

Σημειώνεται ότι η φωτιά που ξεκίνησε από καύση κλαδιών σε ελαιώνα και έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα, μαίνεται για τρίτη ημέρα.

Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και έχει πολλές μεγάλες και ενεργές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται όλες, αλλά το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω του ότι το δάσος που καίγεται είναι συμπαγές και αδιαπέραστο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δάσος είναι κυρίως ιδιωτικό και δεν έχει υπάρξει ποτέ διαχείριση για πυρκαγιά, δεν υπάρχουν δρόμοι και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.