Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Δεύτερη νύχτα κόλαση με συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Δεύτερη νύχτα κόλαση με συνεχείς αναζωπυρώσεις

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Γεράνεια - Συστάσεις για εγρήγορση των πολιτών

Δύσκολη ήταν η νύχτα στα Γεράνεια, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε την Τετάρτη από το Σχίνο Λουτρακίου, από καύση κλαδιών σε ελαιώνα και έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα, όπως ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε και πάλι χθες μήνυμα μέσω του 112, συστήνοντας την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Επίσης, συνιστά στους κατοίκους όλης της περιοχής να είναι σε εγρήγορση, ενώ σε πλήρη επιφυλακή είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις για περαιτέρω ενίσχυση αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και έχει πολλές μεγάλες και ενεργές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται όλες, αλλά το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω του ότι το δάσος που καίγεται είναι συμπαγές και αδιαπέραστο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δάσος είναι κυρίως ιδιωτικό και δεν έχει υπάρξει ποτέ διαχείριση για πυρκαγιά, δεν υπάρχουν δρόμοι και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.