Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του Hyundai IONIQ 5

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του Hyundai IONIQ 5

Θα παρουσιαστεί διαδικτυακά στις 23 Φεβρουαρίου 2021

Η Hyundai Motor Company στην διαδικασία σταδιακής αποκάλυψης του ηλεκτρικού IONIQ 5, έδωσε σήμερα φωτογραφίες από το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του οχήματος που θα παρουσιαστεί διαδικτυακά στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform(E-GMP) κατασκευασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά (EV) οχήματα.Το νέο μοντέλο διαθέτει κυρίως φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και υφάσματα.

Ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν εύκολα να εισέλθουν και να εξέλθουν από την καμπίνα και από στις δύο πλευρές ακόμη και όταν αυτό είναι σταθμευμένο σε στενό σημείο, δεδομένου ότι το καινοτόμο επίπεδο δάπεδο επιτρέπει στην κεντρική κονσόλα να μετακινείται εμπρός και πίσω. Αυτό αποτελεί μια θεμελιώδη αλλαγή λειτουργίας της συμβατικής κεντρικής κονσόλας προσφέροντας μεγαλύτερη λειτουργικότητα από ένα στατικό κουτί αποθήκευσης.

"Universal Island"

Μια ακόμη καινοτομία του IONIQ 5 αποτελούν τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα καθίσματα στο εμπρός μέρος. Τα καθίσματα στρέφονται στη βέλτιστη γωνία, προσφέροντας αίσθηση ευελιξίας στον επιβάτη.

Ταυτόχρονα μειώθηκε το πάχος τους κατά περίπου 30%, γεγονός που παρέχει περισσότερο χώρο στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων και επιτρέπει σε όλους τους επιβάτες να προσαρμόζουν τον εσωτερικό χώρο σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Επιπλέον, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμα υλικά. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με οικολογικά επεξεργασμένο δέρμα που είναι βαμμένο και επεξεργασμένο με εκχύλιση φυτικού ελαίου από λιναρόσπορο. Άλλες μαλακές επιφάνειες σε όλη την καμπίνα αποτελούνται από υφάσματα που προέρχονται από βιώσιμες ίνες όπως βιολογικό ζαχαροκάλαμο, μαλλί και νήματα πολυπροπυλενίου καθώς και υφάσματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Επιφάνειες όπως το ταμπλό, οι διακόπτες, το τιμόνι και τα πάνελ των θυρών είναι επικαλυμμένα με βιολογική βαφή πολυουρεθάνης από έλαια λουλουδιών και καλαμποκιού.

Νίκος Τσάδαρης