Παπανδρέου: Επικίνδυνο να μιλήσει κανείς σήμερα για νέο κόμμα

Συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, με την ψήφο του κατά της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να μονοπωλεί τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος και απάντησε αινιγματικά. "Θεωρώ ότι είναι απλά φήμες. Και το να μιλά κανείς για φήμες την πρωταπριλιά είναι πολύ επικίνδυνο", σημείωσε και είπε πως στηρίζει την κυβέρνηση και ότι δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία.

"Ο ελληνικός λαός έχει ήδη υποστεί αρκετές θυσίες για τη σωτηρία και τη στήριξη του πιστωτικού συστήματος. Θεωρώ ότι είναι υπερβολικό να ζητούμε να επωμιστεί νέα βάρη με την ανακεφαλαιοποίηση", τόνισε για την αρνητική του ψήφο στο άρθρο με τις τράπεζες.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δε θα έθετε σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία, και αναφερόμενος στην απόκλισή του από τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο έκανε λόγο για "προσωπική και πολιτική ψήφο", που αποτελεί "μία δήλωση πάνω σε ζητήματα τα οποία πιστεύω πως πρέπει να εξετάσουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη".

Ερωτηθείς τι θα συμβεί στην κυβερνητική πλειοψηφία αν η κυβέρνηση αποδοκιμαστεί στις επικείμενες ευρωεκλογές, απάντησε: "Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια ρευστή κατάσταση, δεν ξέρουμε βέβαια τι θα φέρει η κάλπη. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι πως θα υπάρξει μία αντισυστημική, ευρωσκεπτιστική ψήφος, λόγω πολιτικών που ακολουθήσαμε στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να ερμηνευτεί ως ευρύτερο ευρωπαϊκό ζήτημα, όχι ειδικά ελληνικό".