Υπ. Ανάπτυξης: Όχι σε αλλαγές στο γάλα – Ναι για τα ΤΑΞΙ

Φρένο σε αλλαγές στο γάλα βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, παρά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών.

Η ηγεσία του υπουργείου εμφανίζεται ανοικτή σε διάλογο, ωστόσο υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου ανέφερε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ότι τα περιθώρια για διορθώσεις είναι λίγα σημειώνοντας χαρακτηριστικά "ήδη υπάρχει συμφωνία με την τρόικα".

Eσπευσε να συμπληρώσει ότι για το συγκεκριμένο θέμα λαμβάνονται υπόψιν όλες οι απόψεις, ενώ εκτίμησε ότι θα καμφθούν οι διαφωνίες όταν έρθουν οι τελικές διατάξεις στη Βουλή. "Θα καταλάβουν τη ρύθμιση", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο στέλεχος υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρωτοβουλίας σημειώνοντας: "είναι συντριπτικό πλεονέκτημα το γάλα ημέρας και το ελληνικό σήμα, που δίνει τη δυνατότητα να ενισχυθούν οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι, έστω και αν είναι κατά τι ακριβότερο", για να συμπληρώσει "η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για όλα τα θέματα έχει στόχο να αντανακλάται καλύτερη τιμή παντού για τους καταναλωτές".

Για τα ταξί, ανέφερε ότι οι εντυπώσεις δεν στηρίζονταν στην πραγματικότητα, ενώ σημειώνεται ότι ο νόμος 4070 είναι πρόσφατος και πουθενά τα ταξί δεν είναι πλήρως απελευθερωμένα.

Η διάταξη θα είναι τροποποιητική του Νόμου 4093 προβλέποντας ότι:

- Θα επιτρέπονται αυτοκίνητα με οδηγό και κάτω των 1.500 κ.ε.

- Θα μειώνει τη μίσθωση το λιγότερο σε 6 ώρες (από 12 σήμερα).

- Θα επιτρέπεται το limo-service και στα δευτερεύοντα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς Ταξί, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου και φαίνεται ότι η κατάσταση οδηγείται σε συμβιβασμό με το υπουργείο Ανάπτυξης.