Όλες οι ξαφνικές ανατροπές σε φαρμακεία, ΤΑΞΙ, φορτηγά

Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ταξί, των φαρμακείων, των φορτηγών, αλλά και στον έλεγχο εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φέρνει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή και περιλαμβάνει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, όπως έγραψε χθες το news.gr.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τα ΤΑΞΙ με τις αλλαγές δινόταν η δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών.

Επιπλέον, βάσει των προβλεπόμενων αλλαγών ο οδηγός δεν θα δεσμευόταν για 12 ώρες αλλά για 6 ώρες, ενώ δινόταν η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να εκτελούν μεταφορικό έργο που μέχρι σήμερα εκτελούν αποκλειστικά τα ταξί.

Ωστόσο μετά από διαβουλεύσεις δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς Ταξί, καθώς η κυβέρνηση δέχτηκε να μην υπάρξει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που θα δίνει την δυνατότητα σε τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων να διαθέτουν ενοικιαζόμενα ΙΧ, με οδηγό, προκείμενου να εκτελούν μεταφορικό έργο.

 

Για τα φαρμακεία προβλέπεται η παροχή του δικαιώματος σε ένα φαρμακοποιό, να έχει άδεια για ένα, εκατό ή και περισσότερα φαρμακεία, απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο λειτουργίας και καταργείται το όριο χιλιομετρικής απόστασης για τη λειτουργία φαρμακείων.


Μετά τις 14:30, μπαίνει λουκέτο διαρκείας στα φαρμακεία

Στα φορτηγά ανοίγει ακόμα περισσότερο η αγορά, καθώς καταργούνται και άλλοι περιορισμοί, που αφορούν στην άσκηση της δραστηριότητας τόσο για ιδιωτικής, όσο και για δημόσιας χρήσης οχήματα τέτοιου τύπου.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα παραχώρησης του ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ιδιώτες, προκείμενου να περιορισθεί η λαθρεπιβίβαση.