Υπόθεση Novartis: Πολύωρη κατάθεση της Ελένης Ράικου 

Υπόθεση Novartis: Πολύωρη κατάθεση της Ελένης Ράικου 

Η εισαγγελέας εφετών προσκόμισε σειρά εγγράφων  

Πολύωρη κατάθεση έδωσε η εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Η κατάθεση της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη θεωρείται κρίσιμη, καθώς τον Μάρτιο του 2017 είχε παραιτηθεί από την θέση της,  καταγγέλλοντας εξωθεσμικες παρεμβάσεις στο έργο της, ενώ λίγους μήνες αργότερα  κύκλοι προσκείμενοι στο πρόσωπο της είχαν αναφερθεί για πρώτη φορά στον αποκαλούμενο Ρασπουτιν υποστηρίζοντας ότι με "ύφος νταβατζή" έδινε οδηγίες για το πώς πρέπει να διενεργηθεί η έρευνα της Novartis.

Η Ελένη Ράικου απάντησε σε ερωτήσεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενώ φέρεται να κατέθεσε και σειρά εγγράφων για να στηρίξει τις αναφορές της.

Η κατάθεση Ράικου ήρθε αμέσως μετά από αυτή του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρεθηκαν στο επίκεντρο της πολύκροτης έρευνας και φέρεται σήμερα να έκανε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Οι ενδεχόμενες αναφορές των μαρτύρων σε πολιτικά πρόσωπα θα οδηγήσουν σε νέα αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.  Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιες πηγές επεσήμαναν ότι για να πάρει η δικογραφία το δρόμο για τη Βουλή αρκεί να φωτογραφίζονται πολιτικά πρόσωπα.

Την ιδια ωρα, πηγές της εισαγγελίας διαφθοράς χαρακτηρίζουν «αποκύημα της φαντασίας» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή όσα φέρεται να αναφέρει σε κατάθεση του ,και είδαν το φως της δημοσιότητας , για  βίντεο σε σχέση με την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή ούτε έγινε τέτοια συζήτηση με τον κ. Αγγελή ο οποίος την επίμαχη περίοδο δεν επόπτευε της έρευνας.