Τι επικαλείται η υπεράσπιση του 27χρονου για τον φόνο στην Κάρπαθο

Τι επικαλείται η υπεράσπιση του 27χρονου για τον φόνο στην Κάρπαθο

Ο συνήγορος του ζήτηση την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης

Σήμερα Πέμπτη θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου ο 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία 68χρονου επιχειρηματία στην Κάρπαθο.

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ροδιακή, Ο συνήγορος του 27χρονου ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τον πελάτη του, προκειμένου να διαπιστωθούν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που -όπως υποστηρίζει- αντιμετωπίζει και εξαιτίας των οποίων στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, ο 27χρονος φέρεται να αγνοεί την πράξη του και αρνείται ότι έχει την όποια εμπλοκή, ενώ προανακριτικά έχει δηλώσει, ότι υπέρτατη δύναμη τον «έβαλε να το κάνει αυτό». Υπενθυμίζεται, ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου 6 Ιουλίου.

Ο 27χρονος είχε πάει στο μπαρ του 68χρονου και την ώρα εκείνη έφθασε και το θύμα. Ο δράστης βγήκε έξω από το κατάστημα και αφού συνομίλησαν για λίγο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, του επέφερε 9 μαχαιριές στην πλάτη και στο θώρακα. Ο 68χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου και εξέπνευσε, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Ο 27χρονος τράπηκε σε φυγή και αστυνομικοί του νησιού που κλήθηκαν στο περιστατικό, τον καταδίωξαν. Ο δράστης έφθασε μέχρι το λιμάνι στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου και βούτηξε στη θάλασσα και κολυμπώντας κατέληξε σε κοντινή βραχονησίδα. Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Καρπάθου, προσωπικό του οποίου κατάφερε τελικά στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Ιουλίου να εντοπίσει και να συλλάβει τον 27χρονο στη βραχονησίδα.