Επικοινωνιακά παιχνίδια του Ερντογάν για τις αμερικανικές κυρώσεις

Επικοινωνιακά παιχνίδια του Ερντογάν για τις αμερικανικές κυρώσεις

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα επιβληθούν, αλλά η Τουρκική Προεδρία διατυπώνει ανησυχίες

Ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε, ότι δεν θα επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας εξαιτίας της απόφασής της να αγοράσει ρωσικά πυραυλικά συστήματα, ισχυρίστηκε σήμερα Σάββατο ο τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τις συνομιλίες των δύο ηγετών.

Σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ο Ερντογάν δήλωσε, ότι η Τουρκία αναμένει την παράδοση των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ, παρά την διαμάχη για τη συμφωνία των S-400. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι τα ρωσικά συστήματα θα παραδοθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Νωρίτερα πάντως, η Τουρκική Προεδρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του, ότι θέλει το ζήτημα για την προμήθεια από την Τουρκία αντιαεροπορικών συστημάτων να επιλυθεί χωρίς να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι ο Ερντογάν εξέφρασε ανησυχίες για ενέργειες των ΗΠΑ, που μπορεί να ζημιώσουν την στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ.