Ταξίδι στην πόλη Γκούντα, την πιο γνήσια τυροκομική κωμόπολη της Ολλανδίας

Ταξίδι στην πόλη Γκούντα, την πιο γνήσια τυροκομική κωμόπολη της Ολλανδίας

Η πόλη έχει καταγεγραμμένα 330 μνημεία παραδοσιακής ολλανδικής κληρονομιάς, μερικά από τα οποία ανήκουν στα μνημεία της UNESCO

Εκτός από το να δανείζει το όνομά του σε ένα από τα πιο διαχρονικά δημοφιλή τυριά στον κόσμο, η Gouda κατατάσσεται ανάμεσα στις παλαιότερες πόλεις της Ολλανδίας και εξακολουθεί να διαθέτει πολλά γοητευτικά ιστορικά κτίρια όπως το δημαρχείο του 16ου αιώνα. Υπάρχουν πολλές άλλες περιοχές γύρω από την πόλη για να ανακαλύψετε και το σχετικά μικρό του μέγεθος σημαίνει ότι το Gouda είναι ιδανικό για ημερήσιες εκδρομές.

Είναι πραγματικά κεντρική

Η Gouda βρίσκεται βασικά στο κέντρο των τεσσάρων μεγαλύτερων πόλεων των Κάτω Χωρών, του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ, της Χάγης και της Ουτρέχτης. Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι στη Gouda είναι μια πραγματική εμπειρία.

Ο Erasmus μεγάλωσε εκεί

Μετά τον Baruch Spinoza, ο ανθρωπιστής του 16ου αιώνα Desiderius Erasmus είναι πιθανόν ο πιο διάσημος φιλόσοφος από τις Κάτω Χώρες. Ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι ο Erasmus μεγάλωσε στη Gouda και υπάρχουν πολλά αφιερώματα σε αυτόν που εξαπλώθηκαν σε όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένης μιας τοιχογραφίας που τοποθετήθηκε από τον Ολλανδό σχεδιαστή Hildo Krop.

Το παλιό Δημαρχείο

Η πλατεία της αγοράς της Gouda συγκεντρώνεται γύρω από το ιστορικό δημαρχείο της πόλης που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο πλήρη παραδείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής στις Κάτω Χώρες. Περιττό να πούμε ότι το κτίριο είναι απολύτως εκπληκτικό.