Μαρβάο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Πορτογαλίας

Μαρβάο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Πορτογαλίας

Το Μεσαιωνικό οχυρωμένο χωριό Μαρβάο βρίσκεται σε μεγάλο ύψος πάνω από ένα βράχο που περιβάλλεται από μια πορτογαλική υπαίθρια περιοχή το Alentejo, κοντά στα ισπανικά σύνορα.

Το Μαρβάο αποτέλεσε σημαντικό προπύργιο στην άμυνα της Πορτογαλίας κατά της Castilla, ιδιαίτερα κατά τον πορτογαλικό πόλεμο αποκατάστασης (17ος αιώνας). Ωστόσο, τον 18ο αιώνα έπεσε σε παρακμή και έπαψε να έχει στρατό, γεγονός που επέτρεψε τη συντήρηση πολλών από τα κτίριά του του 15ου και 16ου αιώνα.

Σήμερα, το πορτογαλικό αυτό χωριό χαρακτηρίζεται από τους επιβλητικούς τοίχους του , οι οποίοι είναι απόλυτα ενταγμένοι στο τοπίο, ακόμη και συγχέονται με την κορυφή του βράχου.

Το Μαρβάο είναι ένα όμορφο ήσυχο χωριό, το οποίο αποδεικνύεται ιδανικό μέρος για να χάσεις την επαφή με την καθημερινότητα, ειδικά κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής, καθώς προσφέρει εξαιρετικές πανοραμικές απόψεις των πεδιάδων και της Serra de São Mamede.

Οι δρόμοι του είναι στενοί και τα σπίτια του έχουν γραφικές στέγες. Το χωριό είναι γεμάτο από πολύχρωμα λουλούδια και απολαμβάνεις την υπέροχη θέα από το μαγευτικό κάστρο. Διαθέτει όμορφους ξενώνες και καλά εστιατόρια.