ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ :
Για το dressing
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. κρύο νερό
¼ φλιτζ. μουστάρδα
¼ φλιτζ. χυμό λεμόνι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. άνηθο
1 φλ καθαρισμένες βρασμένες μικρές γαρίδες
10 λεπτες φέτες ψωμιού
Αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ενα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing μαζί και τα μπλεντάρουμε για 1 λεπτό. Το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε για μια εβδομάδα τουλάχιστον.
Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190, τόσο, ώστε να γίνει τραγανό το ψωμί.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με τις γαρίδες, περιχύνοντας με το dressing και ανακατεύοντας ελαφρά.
Τελειώνουμε, βάζοντας τελευταία στιγμή μερικά κρουτόν απο πάνω.