Ν. Βούτσης: Γνώριζε η κυβέρνηση το σκηνικό του eurogroup

Καλοδεχούμενη χαρακτηρίζει "κάθε ειλικρινή αλλαγή πορείας" από δυνάμεις που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση ο Νίκος Βούτσης.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης του τόπου και την άμεση προσφυγή σε εκλογές, επανέρχεται όμως στο θέμα του "ανοίγματος" προς ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά και σύμπραξη, μέχρι και συγκυβέρνηση μαζί τους με διαφορετικούς όμως όρους από τους τωρινούς, θέμα που ο ίδιος είχε ανοίξει στις 11 Μαρτίου, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9.

Τα αποκρουστικά διλήμματα του eurogroup υλοποιούν τη στρατηγική της "λαθεμένης συνταγής" για εσωτερική υποτίμηση και εκτεταμένη λιτότητα, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και τονίζει ότι βλέπει ελπίδα από το "όχι" της Κύπρου την Τρίτη.

Ο κ. Βούτσης είδε αμηχανία στη δήλωση της κυβέρνησης "στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε", η οποία, κατά τη γνώμη του, οφείλεται στην αρνητική στάση των Κυπρίων απέναντι στους εκβιασμούς, κάτι που δεν αναμενόταν από την κυβέρνηση.

"Η πάγια έκφραση της κυβέρνησης δηλώνει ευθέως ότι υπήρχε γνώση για το σκηνικό που στήθηκε το eurogroup", δηλώνει ο κ. Βούτσης.

Επανερχόμενος στην ελληνική πολιτική, τονίζει ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, μετά την τωρινή, θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο "αν αφορά πολιτικές δυνάμεις και κόμματα με σαφή αντιμνημονιακή πολιτική" και εξαιρεί τη Δεξιά και την άκρα Δεξιά.

"Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητες διαδρομές και είμαστε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για νέους προοδευτικούς πολιτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη και όχι μόνο. Είναι δοκιμή για εμάς και δοκιμασία καθημερινή το να ανταποκριθούμε σ' αυτόν τον ιστορικό πραγματικά ρόλο, παραμένοντας απολύτως συνεπείς στις δεσμεύσεις και τα στοιχεία του χώρου μας", συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.