Σκουάντρα Ατζούρα εναντίον Σελεσάο στη Γενεύη

Το σπουδαίο φιλικό μεταξύ Ιταλίας και Βραζιλίας δεσπόζει στο -φτωχό, κατά τα άλλα- ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της Πέμπτης.

Πρόκειται για τη 15η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Στις 14 προηγούμενες, η Βραζιλία μετρά επτά νίκες, αντίστοιχα, η Ιταλία πέντε, ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2009 στη Νότιο Αφρική, με τη Σκουάντρα Ατζούρα να είναι τότε εν ενεργεία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Η τελευταία επικράτηση των Ατζούρι επί της Βραζιλίας καταγράφηκε 31 χρόνια πριν, στις 5 Ιουλίου 1982, όταν η Ιταλία, με το χατ-τρικ του Πάολο Ρόσι επικράτησε με 3-2 (τα γκολ της Σελεσάο σημείωσαν οι Σόκρατες και Φαλκάο) στο πλαίσιο του Μουντιάλ που διεξήχθη στην Ισπανία και ανέδειξε Πρωταθλήτρια Κόσμου την Ιταλία.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ουδέτερο Στάδιο της Γενεύης στην Ελβετία και ώρα 21:30. Ο Τσέζαρε Πραντέλι θα ήθελε να καταγράψει στο ενεργητικό του μια νίκη επί της οικοδέσποινας του επερχόμενου Μουντιάλ.

Στην τελευταία τους εμφάνιση σε αγωνιστικό χώρο -σε φιλικές αναμετρήσεις- καμία από τις δύο ομάδες δε έπεισε: η Ιταλία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ολλανδία στο Άμστερνταμ (1-1) και η Βραζιλία ηττήθηκε από την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου με 2-1.

Ο Πραντέλι θα στηριχθεί κατά βάση σε παίκτες της Γιουβέντους και της Μίλαν, ενώ στη γραμμή κρούσης, πλάι στον Μπαλοτέλι, αναμένεται να προτιμήσει τον Πάμπλο Οσβάλντο της Ρόμα.

Στον αντίποδα, ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι κάλεσε ξανά τον Τιάγκο Σίλβα, όμως ο αμυντικός της Παρί δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί, καθώς αντιμετωπίσει μυϊκό πρόβλημα στον τετρακέφαλο. Εκτός αποστολής για τη Βραζιλία, παρότι βρίσκονται στα βασικά πλάνα του "Φελιπάο" είναι οι Λούκας Μούρα, Ραμίρες και Παουλίνιο. Τέλος, ο Σκολάρι κάλεσε τον Κακά στη θέση του Ροναλντίνιο.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ιταλία: Μπουφόν, Μάτζο, Μπονούτσι, Ρανόκια, Ντε Σίλιο, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Ελ Σααραουί, Μπαλοτέλι, Οσβάλντο.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίς, Φιλίπε Λουίς, Φερνάντο, Ερνάνες, Οσκαρ, Χουλκ, Νεϊμάρ, Φρεντ.