Aνασφάλιστοι στη θεομηνία οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Η θεομηνία πέρασε και όσοι χτυπήθηκαν από αυτή καταμετρούν τι άφησε πίσω της η φύση στο πέρασμά της. Εικόνες βιβλικής καταστροφής, καθώς είδαμε εκτός από ορμητικά νερά , πλημμυρισμένα σπίτια, κομμένα δέντρα, βουλωμένα φρεάτια και διακοπές ρεύματος και αρκετά αυτοκίνητα να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία.

Όπως λέει στο news.gr, o επικεφαλής του κλάδου αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Κώστας Μπερτσιάς, μία απλή ασφάλεια σε αυτές τις περιπτώσεις αφήνει εκτεθειμένους τους ιδιοκτήτες. “Καλύπτουν μόνο την αστική ευθύνη για ζημιές προς τρίτους με βάση το νόμο”, εξηγεί.

Επισημαίνει ότι η καταστροφές από φυσικά φαινόμενα δεν καλύπτονται από ένα απλό συμβόλαιο, αλλά αποτελεί πρόσθετη παροχή η κάλυψη από θεομηνίες και πρέπει να την έχουμε συμπεριλάβει, πληρώνοντας ένα επιπλέον ποσό της τάξεως των 20 με 30 ευρώ.

“Όσοι δεν έχουν ασφαλίσει το αυτοκίνητό τους από θεομηνία, δεν έχουν ασφάλιση για καταστροφές από φυσικά φαινόμενα. Όσοι δεν είναι βέβαιοι αν περιλαμβάνεται η κάλυψη, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τα συμβόλαιά τους να δουν περιλαμβάνεται στο πακέτο ασφάλισης. Αν όντως περιλαμβάνεται, θα πρέπει να απευθύνονται στην ασφαλιστική τους εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει να στείλει πραγματογνώμονα για να εκτιμήσει μία τέτοια ζημιά”, προσθέτει ο κύριος Μπερτσιάς.

Σημειώνει μάλιστα ότι, παλαιότερα, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν τη συγκεκριμένη κάλυψη στο συμβόλαιό τους, αλλά με την είσοδο της κρίσης στη ζωή μας αφαίρεσαν τις πρόσθετες καλύψεις.

Το συνολικό πακέτο για θεομημίες περιλαμβάνει εκτός από κάλυψη για φυσικές καταστροφές, νομική προστασία, καθώς και κάλυψη προσωπικού ατυχήματος.

“Όσοι έχουν μεικτή ασφάλεια και έχουν υποστεί ζημιές καλύπτονται πλήρως, αν και μόνο το 7 με 8% των Ελλήνων είναι κάτοχοι τέτοιου είδους καλύψεων”, συμπληρώνει ο κύριος Μπερτσιάς.