Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue

Άνετο προβάδισμα δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Δεκέμβριο, ενώ σημαντική μεταβολή παρατηρείται στις απαντήσεις των ερωτηθέντων για την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 30,5%, έναντι 26% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, το ΠΑΣΟΚ με 8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,5% και το ΚΚΕ με 5%, ενώ τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν το 4%.

Η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 60% (έναντι 59% τον προηγούμενο μήνα), ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25% (έναντι 26%). Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς, σε ποσοστό 40% (έναντι 39% τον προηγούμενο μήνα), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 29% (έναντι 31%).

Στην ερώτηση “ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση;”, το 35% απαντά “η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ”, το 23% “μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ το 37% απαντά “καμία”.

Σχετικά με τυχόν πρόωρες εκλογές, το 65% δηλώνει ότι δε θέλει να γίνουν, έναντι ποσοστού 31% που θέλει να διεξαχθούν.

Τέλος, στην ερώτηση για το αν θεωρούν πιθανή τη χρεοκοπία της Ελλάδας, το 56% τη θεωρεί απίθανη (έναντι 46% τον προηγούμενο μήνα) και μόνο το 30% πιθανή (έναντι 38% τον προηγούμενο μήνα).