Άγριο ξύλο σε διανομή δωρεάν τροφίμων στο Ναύπλιο

Άγριο ξύλο σε διανομή δωρεάν τροφίμων στο Ναύπλιο

Νεαροί Ρομά δύο οικογενειών συνεπλάκησαν με καδρόνια και σιδερολοστούς

Επεισόδια μεταξύ Ρομά διέκοψαν σήμερα το πρωί την διαδικασία διάθεσης δωρεάν προϊόντων από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Δήμο Ναυπλιέων στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), ωστε να παραλάβουν προϊόντα, όπως κοτόπουλο, φρούτα, πατάτες και άλλα προϊόντα. Κατά την διάρκεια της διανομής σημειώθηκαν επεισόδια, κατά τα οποία νεαροί Ρομά με καδρόνια και σιδερολοστούς επιτέθηκαν στα μέλη άλλη οικογενείας Ρομά, μετατρέποντας σε πεδίο μάχης τον χώρο διάθεσης των προϊόντων.

Ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού ο οποίος είναι υπεύθυνος στο Δήμο Ναυπλιέων για την διανομή, διέκοψε την διαδικασία και κάλεσε την αστυνομία να επιβάλει την τάξη. Στο σημείο κατεφθασε δύναμη της ΔΙΑΣ, η οποία ξεκίνησε άμεσα ερευνες για τον εντοπισμό των νεαρών, που προκάλεσαν τα επεισόδια και οι οποίοι στο μεταξύ είχαν εξαφανιστεί.