Μένω σπίτι και δημιουργώ

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Αποφασίσατε να μείνετε στο σπίτι και αναρωτιέστε τι θα κάνετε για να περάσετε δημιουργικά τον ελεύθερο  σας χρόνο;

Σας έχουμε μια πολύ καλή ιδέα, αρκεί να έχετε κέφι και όρεξη. Φτιάξτε μαζί μας κηροπήγια πολύ ιδιαίτερα και απολαύστε τα μέσα στο σπίτι σας ή στο μπαλκόνι σας.

Θα χρειαστείτε:

- Σκόνη τσιμέντου

 - Χάρτινα ποτήρια

 - Ξύλινα μπαστούνια 

 - κέρματα

 - Βαζελίνη - Προαιρετικό  

 - ταινία αυτοκόλλητο  

 - Ένα δοχείο μιας χρήσης 

 -Ένα μικρότερο δοχείο  

 - Γυαλόχαρτο

 - Πένσες

Βήμα 1. Πάρτε το μεγαλύτερο διαθέσιμο δοχείο που έχετε και τυλίξτε την ταινία στη περίμετρο του για να βρείτε το σημείο στο οποίο θα την κόψετε.

Αλείψτε με βαζελίνη το εσωτερικό του δοχείου και κολλήστε μέσα την ταινία που κόψατε. Όσο πιο κοντά στον πυθμένα του δοχείου σας τόσο το καλύτερο.

Βήμα 2. Χρησιμοποιήστε μια χάρτινη κούπα και ανακατέψτε μέσα το τσιμέντο με το νερό καλά με το ξύλινο ξυλάκι μέχρι να γίνει σαν πάστα. Η ποσότητα που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το μέγεθος που θέλετε να γίνει το κηροπήγιο σας.

Βήμα 3. Με μια κουτάλα αδειάστε το τσιμέντο στο δοχείο που κολλήσατε νωρίτερα τη δαντέλα. Μετά πάρτε το μικρότερο δοχείο που έχετε και πιέστε το μέσα στο τσιμέντο, βάλτε και μερικά νομίσματα μέσα για να κρατηθεί στο κέντρο του δοχείου.

Βήμα 4. Αφήστε το για 24 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς.

Βήμα 5. Μετά από 24 ώρες μπορείτε να το βγάλετε από το δοχείο. Τραβήξτε και την κορδέλα και χρησιμοποιήστε μια πένσα για να τραβήξετε έξω και το μικρό δοχείο. Όταν θα έχετε βγάλει και τα δύο δοχεία αφήστε το κηροπήγιο  σας άλλες 12 ώρες μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Βήμα 6. Όταν θα στεγνώσει το κηροπήγιο σας γυρίστε το ανάποδα και τρίψτε το με ένα γυαλόχαρτο μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο εσωτερικό του ένα κερί και ανάψτε το. Καμαρώστε το δημιούργημα σας.