Κασιδιάρης: Το δεύτερο όπλο το χρησιμοποιούσα ως αθλητής της σκοποβολής

Για πολιτική δίωξη με στόχο να «υποκλαπούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο στην χθεσινή του απολογία  ενώπιον των ανακριτριών ο Ηλίας Κασιδιάρης.
 
Αναφερόμενος στα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του ισχυρίστηκε ότι το ένα ανήκει στον πατέρα του και το δεύτερο το οποίο είναι δικό του το χρησιμοποιεί από το 2000 ως αθλητής της σκοποβολής και γι αυτό έχουν γίνει οι απαραίτητες μετατροπές. Άλλωστε, όπως αναφέρει «πωλείται νόμιμα στην αγορά με αυτά τα χαρακτηριστικά». Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητεί να μην προφυλακιστεί γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά «έχει την ιερή υποχρέωση βάσει του Συντάγματος να εκπροσωπήσει τον ελληνικό λαό …και μόνο το γεγονός αυτό και ο σεβασμός προς τη λαϊκή κυριαρχία με αναγκάζει να αιτηθώ να συνεχίσω απρόσκοπτα  και χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό το πολιτικό μου έργο εντός της Ελληνικής Επικράτειας».
 
Ο δικηγόρος του, Νϊκος Αντωνιάδης, έδωσε στη δημοσιότητα την απολογία του βουλευτή μετά από εντολή του πελάτη του. Όπως αναφέρει ο κύριος Αντωνιάδης: 
 
"Δημοσιοποιώ κατόπιν εντολής του κ. Ηλία Κασιδιάρη, την απολογία του ενώπιον των ειδικών ανακριτριών, καθώς και τις ενσωματωμένες στο απολογητικό υπόμνημά του σελίδες της πραγματογνωμοσύνης που κατέθεσε, με την οποία καταρρίπτεται ο φαιδρός μύθος της κακουργηματικής οπλοκατοχής, για να αποδείξει ότι αποδόμησε πλήρως τη σαθρή σε βάρος του κατηγορία, η οποία κατασκευάστηκε με μοναδικό σκοπό να υπάρξει η δικονομική δυνατότητα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν. Το "σκεπτικό" του εντάλματος προσωρινής κράτησης, το οποίο συντάχθηκε σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, γεγονός που γεννά εύλογες απορίες για τον πραγματικό χρόνο σύνταξής του, κατά τον εντολέα μου, νομοτελειακά συναγωνίζεται σε φαιδρότητα την σε βάρος του κατηγορία: τα περί βίαιου χαρακτήρα καθώς και οι αναφορές σε μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία, όμως, θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη αυτοτελώς, και για τα οποία, άλλωστε, ουδεμία ερώτηση δέχθηκε, ως έδει, εφόσον ανακρίτριες και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του στηριζόμενοι και επικαλούμενοι  αυτά (ώστε η απόφαση της προφυλάκισης αυταποδείκτως ήταν προειλημμένη), δεν αποτελούν παρά απαράδεκτα προσχήματα για να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής προσωρινή κράτηση, για μία κατηγορία, σύμφωνα με την οποία, ο κ. Κασιδιάρης, με ένα όπλο του πατέρα του και ένα όπλο δικό του, με το οποίο ασκείτο στο άθλημα της σκοποβολής, εγγεγραμμένος ων στην Ελληνική Ομοσπονδία από το έτος 2000, και για τα οποία είχαν εκδοθεί νόμιμες άδειες και ήταν καταχωρημένα στα ονόματά τους, υποτίθεται ότι τροφοδοτούσε την "εγκληματική οργάνωση" για την εξόντωση των "πολιτκών και φυλετικών εχθρών της". Για να το καταλάβει ο κόσμος: με δύο μόλις όπλα (το ένα, δε, του πατέρα του), και τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε καμία αξιόποινη πράξη, ο κ. Κασιδιάρης εσκόπευε να εξοντώσει τους εχθρούς της Χρυσής Αυγής, σκοπεύοντας, ταυτοχρόνως, με την πρώτη χρήση αυτών, να ... συλληφθεί πάραυτα, αφού τα φυσίγγια έφεραν την υπογραφή ... "Ηλίας Κασιδιάρης". Προφανώς έτσι θεωρούν οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας ότι λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα: με όπλα με άδειες στο όνομα των ... εγκληματιών ... Και όμως: με αυτά και με αυτά ένας άνθρωπος οδηγήθηκε στις Φυλακές. Ο κόσμος ας κρίνει".
 

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

 
Με μια δήλωση στην οποία καταγγέλλει ως φαιδρή της την δίωξη σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη ο συνήγορος του Νίκος Αντωνιάδης έδωσε στη δημοσιότητα, με εντολή του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής την απολογία του, τις πραγματογνωμοσύνες που κατέθεσε στο πλαίσιο της ανάκρισης αλλά και το σκεπτικό της προσωρινής του κράτησης.  Όπως αναφέρει στην δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισης πρόκειται για μια «σαθρή σε βάρος του κατηγορία, η οποία κατασκευάστηκε με μοναδικό σκοπό να υπάρξει η δικονομική δυνατότητα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν».

Δείτε τα σχετικά έγγραφα