Αλαλούμ με τις αιτήσεις για τις 28.000 θέσεις του ΟΑΕΔ

Αρκετά απρόοπτα συναντούν οι υποψήφιοι για τις 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ στην προσπάθειά τους να καταθέσουν αίτηση για να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως σε περιπτώσεις μεγάλου ενδιαφέροντος, που αφορούν εργασιακά ή φορολογικά ζητήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με βάση το ρεπορτάζ του news.gr, αρκετοί ήταν εκείνοι, οι οποίο αποπειράθηκαν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και παρά το γεγονός ότι στα στοιχεία τους σημείωναν ότι είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου, όταν επέλεγαν εκτύπωση το πτυχίο είχε δια μαγείας εξαφανιστεί από τη συμπληρωμένη φόρμα!

Επίσης, σε αρκετές των περιπτώσεων η ιστοσελίδα υπερφορτώνεται από το πλήθος ενδιαφερομένων με αποτέλεσμα να πέφτει, όπως ακριβώς συνέβαινε προ ημερών και με το TAXIS του υπουργείου Οικονομικών. Άξιο αναφοράς είναι ότι υπάρχουν μόνο δυο τηλεφωνικές γραμμές και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί τηλεφωνικά ο κόσμος.

Αποτέλεσμα; Οι πολίτες θα πρέπει να εντάξουν στο πρόγραμμά τους την επιπλέον ταλαιπωρία που θα χρειαστεί, αφενός για να τρέξουν στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού, όπου θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα των στοιχείων που δηλώνουν και να ελέγξουν αν έχουν καταχωρηθεί σωστά ή σε κάποιες των περιπτώσεων για να λάβουν και πληροφορίες που δεν μπόρεσαν ηλεκτρονικά λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου.

Θυμίζουμε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως και τις 20 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, ενώ οι θέσεις αφορούν τις βαθμίδες εκπαίδευσης και αφορούν αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), ενώ προσφέρονται 9.484 θέσεις, στους αποφοίτους των ΑΤΕΙ (ΤΕ) 9.331, στους αποφοίτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) 8.689 και τέλος οι θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης ανέρχονται σε 444.

Διαβάστε επίσης: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τις 27.948 θέσεις μέσω ΟΑΕΔ

Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση για τις 27.948 θέσεις του ΟΑΕΔ