Σεφ αποκαλύπτει τα μυστικά για τα scrambled αυγά

Σεφ αποκαλύπτει τα μυστικά για τα scrambled αυγά

Τρεις κανόνες για την τέλεια ομελέτα

Το κατεξοχήν πρωινό των Άγγλων είναι τα λεγόμενα scrambled αυγά, δηλαδή κάτι σαν την δικιά μας ομελέτα, με μπόλικο τυρί, αλλά με λίγα παραπάνω μυστικά του Shay Cooper.

Ο Σεφ του ξενοδοχείου «Goring Hotel» έχει υψηλές προσδοκίες για την απλή ομελέτα και πάντα τη μαγειρεύει με τρόπο μοναδικό.

Εδώ είναι οι τρεις κανόνες του για την τέλεια ομελέτα:

1. Μην προσθέτετε πάρα πολλά υγρά

Προσέξτε να μην βάζετε πολλά υγρά στην ομελέτα σας, όπως είναι το γάλα, γιατί όπως αναφέρει ο Cooper το μείγμα θα είναι υδαρές και δε θα θυμίζει σε τίποτα τον ρευστό χυλό των αυγών.

2. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ

Χτυπάμε τα αυγά πρώτα στο μπολ και μετά τα βάζετε στο τηγάνι. Ο αέρας παγιδεύεται στο μείγμα κατά το χτύπημα και έτσι η ομελέτα γίνεται ελαφριά και αφράτη.

Ιδανικά, χρησιμοποιείστε ένα μεγάλο μπολ.

Αυτό θα σας δώσει περισσότερο χώρο για να τη δουλέψτε και είναι πιο εύκολο να την χτυπήσετε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

3. Τραβήξτε τα από τη φωτιά πριν τελειώσετε το μαγείρεμα

Χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να γίνει η ομελέτα σας χάλια.

Ο Σεφ συμβουλεύει να πάρουμε τα αυγά από τη φωτιά λίγο πριν αυτά είναι έτοιμα, καθώς το τηγάνι συνεχίζει να έχει δυνατή θερμοκρασία ακόμα και αν το βγάλουμε από το μάτι της κουζίνας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...