Το GPS της ηδονής: Δεν υπάρχει κολπικός οργασμός, ούτε σημείο G

Περί ηδονής ο λόγος... και ψάχνουν, ψάχνουν οι επιστήμονες αλλά το GPS του σεξ, τους δείχνει άλλη πορεία!

Σύμφωνα με την τελευταία επιστημονική έρευνα επί του θέματος δεν υπάρχει κολπικός οργασμός ούτε και το σημείο G μέσα στον γυναικείο κόλπο που τον ″πυροδοτεί″. Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ανατομίας "Clinical Anatomy", υποστηρίζουν ότι ο μόνος οργασμός που υπάρχει είναι ο κλειτοριδικός.

Πάντως να σημειωθεί ότι τα ευρήματα δεν έχουν γίνει ομόφωνα αποδεκτά από την επιστημονική κοινότητα, ούτε από τις γυναίκες που επιμένουν ότι "έτσι απολαμβάνουμε"! Επιστήμη VS Εμπειρία: 0 - 1!

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές ο ίδιος ο όρος "κολπικός" είναι λανθασμένος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Ο σωστός όρος είναι γενικότερα «γυναικείος οργασμός» (κατ' αντιστοιχία του όρου "ανδρικός οργασμός") και συμβαίνει μόνο όταν ερεθιστεί η κλειτορίδα. "Ο κολπικός οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες, πάντα προκαλείται από τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν τον γυναικείο οργασμό", όπως υποστηρίζουν.

Όσο για το υποτιθέμενο εσωτερικό σημείο G, επισημαίνουν ότι, αν υπάρχει, είναι εξωτερικό και βρίσκεται στην πυελική ουρήθρα.

Αναφέρουν, επίσης, ότι δεν έχουν καμία επιστημονική βάση όροι όπως "πρόωρη γυναικεία εκσπερμάτωση", "διαταραχή μόνιμης γενετικής διέγερσης" ή "ενίσχυση σημείου G".

Οι ειδικοί (σε θέματα επιστήμης, όχι εμπειρίας απαραίτητα) καταλήγουν ότι σε όλες τις γυναίκες η σεξουαλική ικανοποίηση και ο οργασμός είναι πάντα εφικτά μόνο αν τα γυναικεία όργανα (η κλειτορίδα ή το "θηλυκό πέος", όπως το ονομάζουν) διεγερθούν κατάλληλα. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι με αυτή τη κατηγορηματική δήλωση συμφωνούν όλοι, επιστήμονες και μη. Αν μη τι άλλο, διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τον καθόλου αμελητέο ρόλο του νου και των φαντασιώσεων στην πρόκληση οργασμού - ανδρικού ή γυναικείου.