Σεισμός στην Κεφαλονιά

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Κεφαλονιάς.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας παρακολουθεί τη δραστηριότητα συνεχώς και σε λίγη ώρα αναμένεται να ακολουθήσει ανακοίνωση για το μέγεθος και το επίκεντρο. 

Σύμφωνα πάντως με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ωρών

Σημειώνουμε ότι τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται έντονη σεισμική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την Κυριακή ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:33, με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βόρεια- βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

Τα στοιχεία έγιναν γνωστά από τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το πρωί της Κυριακής 5 Ρίχτερ τάραξαν την Κρήτη

Θυμίζουμε ότι το πρωί σεισμός εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κλόνισε και την Κρήτη. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 55 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο και το Λασίθι λόγω της έντασης και του μικρού εστιακού βάθος, καθώς και σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή προβλήματα από τη σεισμική δόνηση