Εθνική Ελλάδος: Πώς θα κατέβει ο Ρανιέρι κόντρα στα Νησιά Φερόε

Μία εβδομάδα μετά τη δήλωση του Κλαούντιο Ρανιέρι ότι ίσως η εθνική Ελλάδος να μην μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, ο Ιταλός προπονητής προσανατολίζεται να την παρατάξει στις 21:45 της Παρασκευής με έναν επιθετικό και δύο ακραίους.

Ο Ρανιέρι θέλει πρώτα να καταλήξει σε βασικό σχήμα και έπειτα σε κορμό. Ούτως ή άλλως, οι αλλαγές έχουν γίνει καθημερινότητα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Γκέκας ή Αθανασιάδης είναι το δίλημμα για τον φορ που θα βρίσκεται πιο μπροστά απ' όλους, μιας και τις πτέρυγες δείχνουν να "κλειδώνουν" οι Καρέλης -μετά τη σπουδαία εμφάνιση στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ- και Μαυρίας, που αποτελεί ένα από τα "πουλέν"-συμπάθειες του Ιταλού προπονητή. Δεν αποκλείεται, πάντως, ο Μαυρίας να μπει ως αλλαγή και βασικός να ξεκινήσει ο Χριστοδουλόπουλος.

Η άμυνα θα έχει σίγουρα τους Καρνέζη στο τέρμα και τους Τοροσίδη, Καράμπελα σε δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στο κέντρο άμυνας σίγουρος θεωρείται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Λογικά δίπλα του θα είναι ο Μανωλάς, αλλά αν δεν αγωνιστεί τελικά, φανέλα βασικού θα πάρει ο Μόρας.

Στο κέντρο, το ρόλο του οργανωτή από πίσω, το λεγόμενο "εξάρι", για το οποίο τόσο έχει κατηγορηθεί ο Ρανιέρι που προωθούσε τον Ταχτσίδη κι εκείνος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει κι έτσι τον απέκλεισε, φαβορί προβάλλει ο Τζιόλης, πλαισιωμένος από Κονέ και Σάμαρη.

Αν ο παίκτης της Μπενφίκα, που έχασε τις δύο πρώτες προπονήσεις των διεθνών, δεν αγωνιστεί, δεν αποκλείεται να δούμε στους πρώτους 11 τον Μάνταλο, την έτερη... αγάπη του Ρανιέρι.

Ο αγώνας είναι επίσημος και προτεραιότητα έχει η νίκη, που τόσο έχει ανάγκη η γαλανόλευκη και έπειτα οι δοκιμές. Μόνο τρεις αλλαγές επιτρέπονται. Το φιλικό με τη Σερβία στην Κρήτη την Τρίτη προσφέρεται για περισσότερες αλλαγές σε πρόσωπα.