Τραγικός αμυντικά ο Ολυμπιακός, ήττα από τη Μάλμε στη Σουηδία

Τα τραγικά αμυντικά λάθη και η αστοχία στις τελικές προσπάθειες δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να "πατήσει" πάνω στη μεγάλη νίκη του επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα, με τους "ερυθρόλευκους" να γνωρίζουν την ήττα στη Σουηδία από τη Μάλμε με σκορ 0-2 και να απογοητεύουν τους οπαδούς τους, που περίμεναν κάτι παραπάνω.

Αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας ήδη δύο καλά σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Κασάμι και Μποτία, ο Ολυμπιακός δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Στο 21' ο Όλσεν αντέδρασε σωστά στο δυνατό σουτ του Μιλιβόγεβιτς έξω από την περιοχή, ενώ το ίδιο έκανε και ένα λεπτό μετά, στο κοντινό σουτ του Μανιάτη.

Η μπάλα μπήκε βέβαια στα δίχτυα του Όλσεν στο 41', και μάλιστα με έξοχο γυριστό σουτ πάνω στην κίνηση από τον Μήτρογλου, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, και στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το... κακό για τους Πειραιώτες: Μετά από ελεύθερο που εκτέλεσε ο Όλσεν, Μποτία και Ρομπέρτο μπερδεύτηκαν και επέτρεψαν στον Ρόζενμπεργκ να μπει στη φάση και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση και στο 55' ο διαιτητής Καράσεφ θα μπορούσε να είχε δώσει στον Μανιάτη το πέναλτι που ζήτησε μετά από μαρκάρισμα που δέχθηκε μέσα στην περιοχή, όμως αντ' αυτού του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Στο 68' ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να νικήσει τον Όλσεν εξ επαφής, ενώ ο Σουηδός γκολκίπερ εξουδετέρωσε δύσκολα και την κεφαλιά του Μήτρογλου στο 79', αλλά και το σουτ του Ντουρμάζ στο 80'.

Όμως ήταν και πάλι οι Σουηδοί που χαμογέλασαν, καθώς στο 82' η άμυνα του Ολυμπιακού θύμιζε... παιδική χαρά, με τον Ρόζενμπεργκ να γράφει εντελώς αμαρκάριστος το 2-0 με εξαιρετικό σουτ στο αριστερό παραθυράκι του Ρομπέρτο.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για τους “ερυθρόλευκους”, που δεν κατάφεραν να πετύχουν έστω ένα τέρμα που θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Σουηδούς, ανάλογα φυσικά και με το αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Γιουβέντους στο Βιθέντε Καλδερόν, χάρη σε ένα γκολ του Τουράν στο 74', κι έτσι πλέον ο όμιλος... ξεκινά από την αρχή, αφού μετά το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής και οι τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν με 3 βαθμούς.