Κλήρωση Champions League: Ποιους θέλει να αποφύγει ο Ολυμπιακός

Για μία ακόμα χρονιά, ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη φάση των ομίλων του Champions League, και σήμερα θα μάθει τους αντιπάλους που θα βρει στο δρόμο του προς τους 16 της διοργάνωσης.

Μετά και τα χθεσινά παιχνίδια της φάσης των πλέι-οφ, οριστικοποιήθηκαν οι 32 ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μονακό, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει τελικά στο... συνηθισμένο του τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, καθώς οι ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία της UEFA και έδιναν προκριματικά (Πόρτο, Ζενίτ, Άρσεναλ και Λεβερκούζεν) δεν του έκαναν τη... χάρη να αποκλειστούν.

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι ο Ολυμπιακός αποφεύγει κάποιες ισχυρές αντιπάλους, όπως η Λίβερπουλ και η Αθλέτικ Μπιλμπάο, που επίσης βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, κι έτσι υπάρχουν οι προδιαγραφές για μία βατή κλήρωση, που θα επιτρέψει στους “ερυθρόλευκους” να ελπίζουν στην πρόκριση στους 16. Άλλωστε, και στα δύο πρώτα γκρουπ υπάρχουν ομάδες που ο Ολυμπιακός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια, όπως είναι η Μπενφίκα (1ο γκρουπ), η Βασιλεία (2ο γκρουπ) και η Σαχτάρ Ντόνετσκ (2ο γκρουπ). Από την άλλη, στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας υπάρχουν μεγαθήρια όπως η Ρόμα και η Μονακό, που οι Πειραιώτες σίγουρα θα ήθελαν να αποφύγουν.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της σημερινής κλήρωσης:

1ο Γκρουπ

Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου
Τσέλσι
Μπενφίκα
Ατλέτικο Μαδρίτης
Άρσεναλ
Πόρτο

2ο Γκρουπ

Σάλκε
Ντόρτμουντ
Γιουβέντους
Παρί Σεν Ζερμέν
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Βασιλεία
Ζενίτ
Μάντσεστερ Σίτι

3ο Γκρουπ

Λεβερκούζεν
Ολυμπιακός
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Άγιαξ
Λίβερπουλ
Σπόρτινγκ Λισαβώνας
Γαλατασαράι
Αθλέτικ Μπιλμπάο

4ο Γκρουπ

Άντερλεχτ
Ρόμα
ΑΠΟΕΛ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Λουντογκόρετς
Μάριμπορ
Μονακό
Μάλμε