Καραγκούνης: Είμαστε ακόμη ζωντανοί!

Είμαστε ακόμη ζωντανοί! Αυτό είναι το νόημα από τις δηλώσεις των παικτών της εθνικής Ελλάδος και συγκεκριμένα, των Γιώργου Σαμαρά και Γιώργου Καραγκούνη, που, παράλληλα, αναδίδουν ένα κλίμα γλυκόπικρης ικανοποίησης για την προσπάθεια, ειδικά με παίκτη λιγότερο από το 38', λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας που δέχτηκε ο Κατσουράνης.

"Νομίζω ότι το ομαδικό πνεύμα και η συνολική δουλειά που κάναμε μας αντάμειψε με αυτό το αποτέλεσμα που ήταν ό,τι λιγότερο θα μπορούσαμε να πάρουμε. Συγχαρητήρια για τα παιδιά που έκαναν όλη αυτή τη σκληρή δουλειά", δήλωσε ο Γιώργος Σαμαράς.

Από την άλλη, ο φύσει και θέσει αρχηγός της γαλανόλευκης, ο Γιώργος Καραγκούνης, δε μάσησε τα λόγια του και τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας στον αγώνα με την Ιαπωνία ήταν η νίκη και όχι η ισοπαλία, αλλά αυτή έφερε ικανοποίηση δεδομένων των συνθηκών.

"Σήμερα δεν ήταν να παίξουμε για το Χ, αλλά από τη στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες, έπρεπε να μη χάσουμε για να είμαστε ζωντανοί στο τελευταίο παιχνίδι", δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης.

"Για μας σημαντικό είναι ότι είμαστε ακόμη μέσα στην πρόκριση. Και μόνο που σκεφτόμαστε ότι όλοι στην Ελλάδα περιμένουν αυτό το παιχνίδι και θα πιστεύουν ότι έχουμε ακόμη ελπίδες για την πρόκριση, αυτό μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία", πρόσθεσε.

"Το παιχνίδι πήγε έτσι και παίξαμε περισσότερο άμυνα, έπρεπε να προσέξουμε τους χώρους, σε αμυντικό επίπεδο δουλέψαμε πολύ καλά, αλλά στην επίθεση θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα, να κρατήσουμε, ας πούμε, λίγο περισσότερο τη μπάλα. Παρ' όλα αυτά, ψάξαμε το γκολ, όπως μπορούσαμε, δεδομένων των συνθηκών", συμπλήρωσε ο "Κάρα".

Αυτό που κάναμε, που καταφέραμε και πήραμε το βαθμό, δεδομένων των συνθηκών, της αποβολής του Κατσουράνη που μας ανάγκασε να παίξουμε κοντά στη μία ώρα με παίκτη λιγότερο, δεδομένου του χρονικού σημείου που βρισκόμαστε στη σεζόν και του καιρού που δεν βοηθάει, τα καταφέραμε καλά. Τώρα θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Για μένα, ας πάρουμε τη νίκη με την Ακτή Ελεφαντοστού, ας φτάσουμε τους τέσσερις βαθμούς και αν είναι να μας αφήσει εκτός κάποιο άλλο αποτέλεσμα, ας γίνει...", τόνισε από την πλευρά του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.