Ήττα και αποκλεισμός από την Κροατία: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλήρωσε το τραγικό του ξεκίνημα, όταν βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 24 πόντους διαφορά

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Κροατία, από την οποία ηττήθηκε στον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο με 61-66 και έχασε οριστικά τη δυνατότητα να συμμετάσχει στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ουσιαστικά η Εθνική πλήρωσε το τραγικό της ξεκίνημα, όπου κυριολεκτικά ό,τι κι αν έκαναν οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη δεν τους έβγαινε, ενώ από την άλλη πλευρά οι Κροάτες έκαναν... πάρτυ, σκοράροντας κατά ριπάς από παντού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη δεύτερη περίοδο το σκορ έφτασε ακόμα και στο 13-37 υπέρ των Κροατών, που έδειχναν ασταμάτητοι.

Ωστόσο, με το γνωστό της αγωνιστικό πνεύμα, η εθνική μας ομάδα κατάφερε να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσα, βελτιώνοντας πολύ την απόδοσή της από το 15' και μετά, και μάλιστα στην τρίτη περίοδο κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, δείχνοντας ικανή να κάνει την απόλυτη ανατροπή.

Όμως η τελευταία περίοδος ήταν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξίσου εφιαλτική με την πρώτη: μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα, με τα αστέρια της Εθνικής να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, και την Κροατία να παίρνει τελικά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση με σκορ 66-61.

Από τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη μόνο ο Περπέρογλου πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων (13). ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στους 9 πόντους (με ισάριθμα ριμπάουντ) και ο Μπουρούσης στους 8 (με 7 ριμπάουντ). Για τους Κροάτες ξεχώρισαν ο Μπογκντάνοβιτς με 20 πόντους, ο Σάριτς με 16 (και 8 ριμπάουντ) και ο Σιμόν με 11 (και 8 ριμπάουντ).

Πλέον, η Κροατία θα διεκδικήσει μία θέση στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας στον τελικό του τουρνουά, κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Μεξικό.