Θέλετε να χάσετε κιλά; Μην κάνετε δίαιτα, φάτε κολατσιό

Το κολατσιό είναι πολύ καλύτερο κι από δίαιτα για όσους θέλουν να προσέξουν το βάρος τους

Αν θέλετε να χάσετε κιλά ή να προσέξετε το σωματικό σας βάρος, η καλύτερη δίαιτα είναι το... κολατσιό, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό για θέματα παιδικής παχυσαρκίας “Pediatric Obesity”.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, που μελέτησαν 600 μαθητές γυμνασίου από 12 σχολεία, όσα παιδιά δεν τρώνε πρωινό και κολατσιό έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τα υπόλοιπα να έχουν παραπανίσια κιλά.

Τα παιδιά που τρώνε κολατσιό στο σχολείο, ακόμη κι αν έχουν φάει πρωινό στο σπίτι τους, έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που δεν έχουν αυτή τη συνήθεια. Επιπλέον, όσοι τρώνε διπλό πρωινό, δεν είναι πιο παχουλοί σε σχέση με όσους τρώνε πρωινό μόνο μια φορά μέσα στη μέρα!

Προηγούμενη μελέτη είχε συσχετίσει το πρωινό και το κολατσιό με καλύτερη υγεία γενικά, αλλά και με καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών.

Από την άλλη, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν τα παιδιά να τρώνε πρωινό, στο σπίτι, στο σχολείο ή –ακόμη καλύτερα- και στα δύο.