Όσοι κοιμούνται γυμνοί σφύζουν από υγεία

Ένας στους τρεις ενήλικες κοιμάται γυμνός, σύμφωνα με μια διεθνή μελέτη από το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσοι κοιμούνται γυμνοί έχουν πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία τους.

Όσοι κοιμούνται γυμνοί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχουν καλυτερη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να κοιμούνται πιο εύκολα και να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ύπνου. Επίσης, οι γυναίκες που κοιμούνται γυμνές είναι λιγότερο πιθανόν να υποφέρουν από μολύνσεις και λοιμώξρεις στην ευαίσθητη περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες.

Επίσης οι άνδρες διατηρούν την παραγωγή τεστοστερόνης σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς η υψηλή θερμοκρασία διαταράσσει τον ύπνο και μειώνει την παραγωγή της τεστοστερόνης.

Η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Σάρα Μπρούερ, πρόσθεσε ότι τα ζευγάρια που επιλέγουν τα κοιμούνται γυμνά, “δένονται” περισσότερο και αποκτούν μεγαλύτερη οικειότητα. “Η επαφη με το γυμνό, δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία μια ερωτικής και σεξουαλικής ατμόσφαιρας”, επεσήμανε η Δρ. Μπρούερ.

«Οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά συντονισμένοι με το θέαμα του γυμνού δέρματος και αυτό λειτουργεί ως σήμα για τη σεξουαλική διέγερση”, προσέθεσε.

Για τις γυναίκες που βιώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ή τους άνδρες που υποφέρουν από το σύνδρομο ανεπάρκειας της τεστοστερόνης, η σωστή θερμοκρασία κατά την διάρκεια του ύπνου, μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των εξάψεων.

Στην δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Δρ. Μπρούερ, βρέθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να κοιμούνται χωρίς ρούχα. Συγκεκριμένα, σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών (27%) επιλέγουν να κοιμούνται γυμνοί, σε σύγκριση με το ένα πέμπτο των γυναικών.Παραδόξως, η πλειοψηφία των ανθρώπων που δήλωσαν ότι κοιμούνταν γυμνοί ήταν άνω των 50 ετών, με το ένα τρίτο των ατόμων να είναι ηλικίας 55-64 ετών.