Η καθιστική ζωή ευθύνεται για τον πόνο στη μέση

Οι πολλές ώρες καθισιού μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή ή στην τηλεόραση, μπορεί να οφείλονται για τα 3 στα 4 περιστατικά ανθρώπων που υποφέρουν από πόνο στην μέση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη της Βρετανικής Ένωσης Χειροπρακτών. 
 
Η έρευνα , που έγινε σε δείγμα 2.000 ανθρώπων, έδειξε ότι 82% των ανθρώπων σήμερα περνούν έξι ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή και το 49% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι περνούν δύο έως έξι ώρες την ημέρα παρακολουθώντας τηλεόραση. 
 
«Ως έθνος στρεφόμαστε ολοένα και περισσότερο στην καθιστική ζωή και πρέπει να βρούμε τρόπους να ενεργοποιηθούμε. Είτε αν καθόμαστε σε ένα γραφείο ή χαλαρώνουμε στον καναπέ, ή σκύβουμε πάνω από μια συσκευή ή ξαπλώνουμε στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα μας συμπαρασύρουν. Η κατανόηση τους θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη στάση του σώματος, την ενδυνάμωση των μυών και ως εκ τούτου τον πόνο στην πλάτη και στον αυχένα”, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Ρίσι Λότει.
 
Από τα ευρήματα της μελέτης το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πόνο στη μέση ή στον αυχένα , ενώ το 24% είπαν ότι υποφέρουν σε καθημερινή βάση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 73% ξοδεύουν περισσότερο από έξι ώρες στο κρεβάτι, και το 33% δαπανούν μεταξύ δύο και έξι ώρες κοιτάζοντας ένα φορητό υπολογιστή ή μια ταμπλέτα. 
 
Οι χειροπράκτες συνιστούν στα άτομα που κάθονται σε ένα γραφείο να έχουν ίσια την πλάτη, τα χέρια τους κοντά στο επίπεδο της οθόνης, ενώ η βάση του καθίσματος θα πρέπει να γέρνει ελαφρώς προς τα εμπρός, επιτρέποντας στα γόνατα να είναι χαμηλότερα από τους γοφούς και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα.