“Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη”

Μεγάλη εκστρατεία αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους κατοίκους Καστελλόριζου ολοκλήρωσε τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη", η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.), με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. 

Το Πρόγραμμα, με τίτλο "Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη", περιλαμβάνει επιστημονικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, καθώς και οφθαλμολογικές εξετάσεις από κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου. 

Κλιμάκιο εκπροσώπων πραγματοποίησε δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού ενώ όσοι διαγνώσθηκαν με σοβαρή οφθαλμολογική πάθηση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την όρασή τους, θα παραπέμπονται για ένα έτος προς περαιτέρω διερεύνηση στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. 

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Ο.Ε. κ. Παροικάκης, το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης του Ελληνικού πληθυσμού γύρω από τα σοβαρά οφθαλμολογικά νοσήματα που, εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια της όρασης. Συγκεκριμένα, παθήσεις όπως η ηλικιακού τύπου εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και διάφορα οιδήματα που οφείλονται σε άλλες σοβαρές νόσους, όπως ο διαβήτης και η θρόμβωση, είναι πολύ σημαντικό να διαγιγνώσκονται σε πρώιμα στάδια, προκειμένου να υπάρχει το περιθώριο αντιμετώπισής τους.

"Με δεδομένο το γεγονός ότι η διάγνωσή τους σήμερα με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας είναι εύκολη, η έγκαιρη προσέλευση των πολιτών για εξέταση στον Οφθαλμίατρο είναι ουσιώδους σημασίας για τη διατήρηση της όρασής τους", επεσήμανε ο κ. Παροικάκης.

Από την πλευρά του, ο Αν. Δήμαρχος Μεγίστης κ. Αχλαδιώτης τόνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία της Ε.Ο.Ο.Ε. αποτελεί για το νησί μια "χαραυγή" στην "καταχνιά" την οποία ζουν οι κάτοικοι,  από πλευράς περίθαλψης.