Νέα βράβευση για τη Novartis Hellas

Νέα διάκριση έλαβε η Novartis Hellas για την Εταιρική της Υπευθυνότητα, συγκεκριμένα στην κατηγορία Silver, αλλά και ειδικό έπαινο για το Εργασιακό Περιβάλλον στο πλαίσιο του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Στόχος του CR Index είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης και σημείο αναφοράς για την αναγνώριση των επιδόσεών τους σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με βάση τα διεθνή κριτήρια.

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεώρησαν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς πυλώνες που αξιολογεί ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά.

H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Novartis. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει συνυπογράψει το Οικουμενικό Σύμφωνο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, δεσμευόμενη στις 10 διεθνώς αποδεκτές αρχές που αφορούν στη στήριξη και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι πρωτοβουλίες της ποικίλλουν από δωρεά φαρμάκων και ερευνητικά προγράμματα για την καταπολέμηση παραμελημένων παθήσεων, όπως η ελονοσία, η φυματίωση και η λέπρα σε αναπτυσσόμενες χώρες έως προγράμματα αρωγής ασθενών, τα οποία βοηθούν καρκινοπαθείς ώστε να λαμβάνουν τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες που είναι διαθέσιμες.

Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα της υγείας, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει τέτοιες ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Σημειώνεται ότι είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς, καθώς στην Ελλάδα έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο των φαρμάκων.