Καθοριστική η πρώτη μας φορά στο sex

 Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία παίζει καθοριστικό ρόλο, στην μετέπειτα σεξουαλική μας ζωή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Sex and Marital therapy", η οποία για πρώτη φορά μελετά τις...συνέπειες της πρώτης σεξουαλικής επαφής και πώς αυτή καθορίζει την σεξουαλικότητά του ατόμου σε οργανικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισισίπι, μελέτησαν 331 νέους ανθρώπους , άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με το πώς ένιωσαν στην πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία και να βαθμολογήσουν την σεξουαλική τους ζωή λαμβάνοντας υπόψιν δείκτες όπως η ικανοποίηση, το αίσθημα ελέγχου και η καλοπέραση. Τέλος τους ζητήθηκε να καταγράψουν σε ένα ημερολόγιο, τις σεξουαλικές εμπειρίες που είχαν σε διάστημα δύο εβδομάδων. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, φάνηκε ότι όσοι ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι σωματικά και συναισθηματικά από την πρώτη τους φορά, είχαν μια πιο ολοκληρωμένη και "γεμάτη" σεξουαλική ζωή. Αντίθετα όσοι στην πρώτη τους επαφή είχαν άγχος και αρνητικά συναισθήματα, παρατηρήθηκε ότι είχαν μειωμένη σεξουαλική λειτουργικότητα. 

Παρόλο που η μελέτη  αυτή δεν αιτιολογεί και δεν εξηγεί ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο η πρώτη σεξουαλική επαφή επηρεάζει την μετέπειτα σεξουαλική ζωή, κατέδειξε ότι η πρώτη φορά θέτει βασικά θεμέλια και διαμορφώνει στο άτομο μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στο σεξ. "Η πρώτη σεξουαλική επαφή διαμορφώνει μια γενικότερη συμπεριφορά και σκέψη σχετικά με το σεξ, ενώ αποτελεί οδηγό για τις επόμενες σεξουαλικές εμπειρίες καθώς επίσης και επηρεάζει την κατανόηση πληροφοριών γύρω από την σεξουαλικότητα", τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Μάθιου Σάφερ.