Πώς να νικήσετε την αϋπνία που σας ταλαιπωρεί

Οι διαταραχές στον ύπνο αποτελούν μία από τις σοβαρότερες ψυχοσωματικές επιπλοκές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αϋπνία, χρόνια και περιστασιακή, επηρεάζει την ικανότητα μάθησης, τη μνήμη, την αντίληψη του πόνου και τη γνωστική διαδικασία. Επιπλέον, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, προκαλεί φλεγμονές και διαταράσσει την απόδοση σε αθλητικές δραστηριότητες.

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου - Αϋπνία: Η σύγχρονη μάστιγα

Η απουσία φυσιολογικού ύπνου, μία από τις σύγχρονες μάστιγες έγινε η αιτία για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου, κάθε χρόνο την τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα το Quiet Life των Lanes έκανε αισθητή την παρουσία του στην πόλη, θυμίζοντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι είναι η λύση που αναζητούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο.

Quiet Life: Με απόλυτα φυσικά συστατικά χαρίζει και πάλι το χαμένο σας ύπνο

Πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό προϊον με βασικό συστατικό του τη βαλεριάνα, ενώ περιλαμβάνει και άλλα φυτικά στοιχεία όπως πασιφλόρα, λυκίσκο, άγριο μαρούλι και λεοντόνουρο. Όλα αυτά τα συστατικά φημίζονται για τις χαλαρωτικές και ηρεμιστικές τους ιδιότητες. Το Quiet Life περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, Β3, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή υγεία του νευρικού μας συστήματος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ύπνου το Quiet Life βρέθηκε στο εμπορικό κέντρο River West. Oι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό και να κερδίσουν, ύστερα από κλήρωση, ένα μοναδικό δώρο για καλό ύπνο (δωροεπιταγή 400 € στο IKEA).

Σύμφωνα με τη Βρετανική Εταιρία Ύπνου αλλά και την ASBA (American Sleep and Breathing Academy), κλινικές μελέτες αποδεικνύουν τη χρησιμότητα των φυτικών βοηθημάτων όπως το Quiet Life και συγκεκριμένα του εκχυλίσματος των ριζών της βαλεριάνας και πασιφλόρας στη διαδικασία του ύπνου με ιδιαίτερη στοχοποίηση τις ευαίσθητες ομάδες, όπως εργαζόμενοι με βάρδιες και αθλητές σε προπονητική ή αγωνιστική περίοδο.