Τα γραπτά μηνύματα προτιμούν οι νέοι για να χωρίσουν

Οι νέοι προτιμούν να χωρίσουν τον ή την σύντροφό τους με ένα γραπτό μήνυμα είτε μέσω κινητού, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω facebook, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ιντιάνα. Η επικεφαλής της έρευνας Λάνα Γκέρσον , οι οποία συνέλεξε διάφορες ιστορίες χωρισμού, διαπίστωσε ότι, το μήνυμα ήταν το κυρίαρχο μέσο χωρισμού στα νεαρά ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από 72 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 66 προπτυχιακών φοιτητών οι οποίοι χρησιμοποιούσαν αρκετά τις νέες τεχνολογίες για να επικοινωνούν. Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι, οι προπτυχιακοί φοιτητές όταν συζητούσαν για την ιστορία του χωρισμού τους, έδιναν πάντα έμφαση στο "πώς" έγινε και όχι στο "γιατί" ή το "ποιός" έφταιγε. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι, πάντα ανέφεραν το μέσο που χρησιμοποίησαν για να χωρίσουν ή περιέγραφαν την στιγμή που ο/η σύντροφος τους άλλαξε μέσο για να συνεχίσουν την επικοινωνία.

"Το μέσο που χρησιμοποιούσαν οι νέοι συμμετέχοντες για τη συνομιλία , φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο καθώς αναφερόταν σχεδόν πάντα. Οι συμμετέχοντες τόνιζαν πότε χρησιμοποιήθηκε ένα διαφορετικό μέσο, εξηγώντας πότε η επικοινωνία μετατοπίστηκε από τηλεφωνητή στο Facebook και στη συνέχεια στο κινητό τηλέφωνο" επεσήμανε η κα. Γκέρσον.

Στην έρευνα, η κα. Γκέρσον αναφέρεται σε ένα παράδειγμα χωρισμού που γίνεται μέσω ενός μηνύματος , όπου η "Ρεβέκκα" ήθελε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πρώην φίλο της για να έχουν αυτό που θεωρείται "σωστή κατάληξη στη σχέση." "Όπως και στις περισσότερες από τις αφηγήσεις που μάζεψα, το "πώς" χώρισε το αγόρι της ήταν το επίκεντρο της ιστορίας της Ρεβέκκας" δήλωσε η Γκέρσον.