Θεραπείες ομορφιάς στον καιρό της κρίσης

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι θέλουμε να μας βρουν με ανανεωμένη διάθεση και λαμπερή εμφάνιση! Έτσι αυτή την περίοδο αρκετές γυναίκες, αλλά και άνδρες, περνούν την πόρτα ενός πλαστικού χειρουργού (πάρα την κρίση) για να χαρίσουν στον εαυτό τους ένα δώρο ομορφιάς πριν τις γιορτές. Με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Απόστολου Γαϊτάνη θα εξετάσουμε ποιες θεραπείες παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση αυτή την περίοδο αλλά και γενικότερα.

Για το πρόσωπο δημοφιλέστερες εφαρμογές αποτελούν αυτές που γίνονται με τα ενέσιμα υλικά όπως είναι το Botox, υαλουρονικό & πολυγαλακτικό οξύ, μεσοθεραπεία προσώπου τα οποία λειαίνουν της γραμμές έκφρασης, όπως είναι οι λεγόμενες «ρυτίδες του καπνιστή» ή «το πόδι της χήνας». Επίσης με τις θεραπείες λέιζερ μια γυναίκα μπορεί να απαλύνει τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο του δέρματος.

Οι Ελληνίδες σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα ενέσιμα εμφυτεύματα σε σχέση με τις επεμβάσεις με νυστέρι. Μιας και μπορούν να προχωρήσουν σε αυτά ακόμη και σε νεαρή ηλικία, ο χρόνος αποθεραπείας τους είναι μικρότερος από αυτόν μιας επέμβασης και το κόστος τους είναι μικρότερο. Βέβαια, σε περιπτώσεις που υπάρχει πολύ σημαντική χαλάρωση, ειδικά στο πρόσωπο, αν θέλουμε να δούμε σημαντική βελτίωση, η επέμβαση δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Η πιο δημοφιλής ενέσιμη θεραπεία θεωρείται το botox (βοτουλινική τοξίνη) για τις ρυτίδες του μετώπου και μετά ακολουθεί το υαλουρονικό οξύ για γέμισμα στις ρινοχειλικές αύλακες καθώς και για ν’ αυξηθεί ο όγκος στα χείλη. Το botox διαρκεί συνήθως 5-6 μήνες και μπορεί να επαναλαμβάνεται 1-2 φορές τον χρόνο.

Το υαλουρονικό οξύ, θεωρείται από τα πιο δημοφιλή ενέσιμα υλικά που προτιμούν οι Ελληνίδες και εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στις περιοχές γύρω από το στόμα (ρινοχειλικές αύλακες) δηλ. οι γραμμές που ξεκινούν από το πλάι της μύτη και πηγαίνουν προς το στόμα. Αυτές είναι οι πρώτες βαθιές ρυτίδες που ξεκινούν να εμφανίζονται ακόμη και από την ηλικία των 30 ετών. Επίσης το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε όλο το πρόσωπο με την μορφή της μεσοθεραπείας προκειμένου να το ενυδατώσει και να του δώσει καλύτερη όψη. Μια ακόμη περιοχή όπου μπορεί να εφαρμοστεί το υαλουρονικό είναι αυτή των ζυγωματικών, καθώς επίσης και στα χείλη, αν επιθυμούμε να τους δώσουμε περισσότερο όγκο. Το υαλουρονικό οξύ έχει διάρκεια 10-12 μήνες περίπου.

Παρά την οικονομική κρίση η ζήτηση στις θεραπείες αυτές είναι σταθερή και παρουσιάζει μικρή άνοδο. Στην αύξηση αυτή συμβάλει το γεγονός ότι το κόστος των θεραπειών αυτών είναι μικρότερο σε σχέση με τις επεμβάσεις, η εφαρμογή τους έχει μικρή διάρκεια, καθώς και ο χρόνος αποθεραπείας δεν είναι μεγάλος, αφού δεν χρειάζεται να απουσιάσουν από την εργασία και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Άλλωστε όλοι επιζητούμε να νιώσουμε καλύτερα, βελτιώνοντας τις ατέλειες του προσώπου μας, άμεσα και ανώδυνα.  

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

Ιατρείο

Βασ. Σοφίας 48, 115 28 Αθήνα

1ος όροφος, πλησίον HILTON

(στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Τηλ: 210 7222070 Fax: 210 7225722

http://agaitanis.gr [email protected]

ενώ  βρίσκεται & στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μία μέρα κάθε μήνα (επόμενη επίσκεψη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013).