Βάλτε εμπρός στο μεταβολισμό σας

Φροντίστε τη σιλουέτα σας, ακολουθώντας μικρές διατροφικές συμβουλές, που θα αυξήσουν το μεταβολισμό και τις καύσεις του οργανισμού σας.
 
- Προσθέστε στο γεύμα μια “καυτερή” λεπτομέρεια ! Από μελέτες έχει φανεί ότι μία κόκκινη πιπεριά (10γρ.) μπορεί να αυξήσει τις καύσεις του οργανισμού κατά 60 θερμίδες.
 
- Πιείτε καφέ ή τσάι. Η καφεΐνη αυξάνει τις καύσεις κατά 60-80 θερμίδες. Ωστόσο, η ημερήσια κατανάλωση καφέ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 300 μιλιγκράμ , που σημαίνει 3 καφέδες την ημέρα.
 
- Πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω. Η κατανάλωση αλκοόλ έχει φανεί ότι αυξάνει τον μεταβολισμό. Ωστόσο, χρειάζεται μέτρο, καθώς η υπερβολική κατανάλωση έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. 
 
-Εντάξετε στην διατροφή σας τα γαλακτοκομικά. Το ασβέστιο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθά στην απομάκρυνση του λίπους από το πεπτικό σύστημα. Άρα, σε ένα γεύμα πλούσιο σε ασβέστιο και λίπος, το λίπος δεν θα απορροφηθεί από τον οργανισμό αλλά θα αποβληθεί μέσω των κοπράνων. 
 
- Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη. Ο οργανισμός κάνει περισσότερες καύσεις για να διασπάσει την πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο μεταβολισμός
 
- Φροντίστε να ενυδατώνεστε επαρκώς. Το νερό δεν επηρεάζει άμεσα αλλά έμμεσα τον μεταβολισμό, καθώς η αφυδάτωση οδηγεί σε αίσθηση υποτονικότητας, γεγονός που επηρεάζει τις καύσεις. 
 
- Καταναλώστε 5-6 γεύματα ημερησίως. Κάθε φορά που καταναλώνουμε τροφή ο οργανισμός δαπανά ενέργεια προκειμένου να «κάψει» θερμίδες με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός. Οι εδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνουμε ημερησίως 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2-3 μικρά ενδιάμεσα γεύματα. 
 
-Φάτε το πρωί σαν βασιλιάδες. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Όταν κοιμόμαστε, “κοιμάται” και ο μεταβολισμός μας. Επομένως, καλό θα είναι μέσα στην πρώτη ώρα αφότου ξυπνήσουμε να φάμε πρωινό για να ενεργοποιηθεί και πάλι ο μεταβολισμός. 
 
- Τρώτε κάθε 3-4 ώρες έτσι ώστε να κρατάτε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.
 
- Αποφύγετε τις υποθερμιδικές δίαιτες. Όταν καταναλώνουμε κάτω από 1000 θερμίδες την ημέρα, ο οργανισμός νιώθει ότι απειλείται και σταματάει να καίει για να έχει αποθέματα ενέργειας.