Το ποτό στο σπίτι πριν την έξοδο μας βάζει σε μπελάδες

Οι γλεντζέδες που πίνουν για οικονομία ένα ή δυο ποτά από φθηνό αλκοόλ στο σπίτι, πριν την έξοδο, πίνουν τη διπλάσια ποσότητα αλκοόλ απ’ ότι υπολόγιζαν, ξοδεύουν περισσότερα χρήματα και εν τέλει καταστρέφουν την υγεία τους.

Οι διαπιστώσεις ανήκουν σε Ελβετούς ερευνητές, οι οποίοι εκτιμούν ότι σχεδόν όσοι πίνουν πριν την έξοδο, στο τέλος της βραδιάς παρασύρονται σε επικίνδυνες συμπεριφορές.

Για παράδειγμα 1 στους 10 κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό, ενώ είναι πιο πιθανό την επόμενη μέρα να μη θυμούνται τι έκαναν. Ένας στους πέντε, στη μελέτη, έκαναν χρήση ναρκωτικών ενώ 5% των ανδρών και 3% των γυναικών τραυματίστηκαν οι ίδιοι ή τραυμάτισαν κάποιον άλλο.

Οι ειδικοί συμπεραίνουν ότι πολλοί, για λόγους οικονομίας, θεωρούν ότι εάν πιουν ένα, δυο ποτάκια από φθηνό αλκοόλ πριν τη νυχτερινή τους έξοδο, στο τέλος της βραδιάς θα έχουν ξοδέψει λιγότερα χρήματα. Όμως, αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα έχουν πιει διπλάσια ποσότητα αλκοόλ και θα έχουν θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο.