Το μήλο είναι …αφροδισιακό

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα λέει μια παροιμία αλλά σύμφωνα με μία νέα μελέτη πέρα από υγιεινό φρούτο, το μήλο είναι και αφροδισιακό.

Ιταλοί ερευνητές βρήκαν ότι η καθημερινή κατανάλωση μήλων αυξάνει την σεξουαλική ευχαρίστηση των γυναικών. Οι διαπιστώσεις έγιναν ως μέρος μιας μελέτης 731 γυναικών ηλικίας 18-31 ετών. Οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να αναφέρουν την καθημερινή κατανάλωση μήλων και να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όπου στην μία έτρωγαν μήλα τακτικά - πάνω από ένα την ημέρα - και στην άλλη που έτρωγαν λιγότερο από ένα την μέρα. Στην συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν σε σε 19 ερωτήσεις για τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας και τη συνολικής ικανοποίησης.

Οι ερευνητές αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα μήλα περιέχουν φλοριτζίνη, μια ένωση που μοιάζει με την γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη, η οποία παίζει μεγάλο ρόλο στη σεξουαλική διέγερση.

«Αυτή η μελέτη προτείνει μια πιθανή σχέση μεταξύ της τακτικής καθημερινής κατανάλωσης μήλων και τη καλύτερη σεξουαλικότητα σε νεαρές γυναίκες του πληθυσμού μας», συμπεραίνουν οι ερευνητές.

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μήλο την ημέρα μπορεί να εμποδίσει ένα έμφραγμα και μπορεί ακόμη και να είναι τόσο αποτελεσματική η κατανάλωσή του όσο η λήψη στατίνης. Οι υγιείς άνω των 50 ετών οι οποίοι προσθέτουν καθημερινά ένα μήλο στη διατροφή τους, μπορούν να επωφεληθούν όσο εκείνοι που λαμβάνουν φάρμακα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συνταγογράφηση ενός μήλου την ημέρα σε άτομα άνω των 50 ετών, μπορεί να αποτρέψει ή να καθυστερήσει περίπου 8.500 εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια ετησίως στη Μ. Βρετανία.