Τα 32… η καλύτερη ηλικία για δίαιτα!

Η τέλεια ηλικία για μια γυναίκα να ξεκινήσει δίαιτα είναι στα 32 , σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι γυναίκες αυτής της ηλικίας θεωρούν ότι είναι πιο εύκολο να χάσουν βάρος και να μείνουν “πιστές” σε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Και τα δύο φύλα ανέφεραν ότι οι αρχές των 30 ήταν η καλύτερη ηλικία για απώλεια βάρους, επειδή τα 30 ήταν μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή τους και ήθελαν να παραμείνουν σε φόρμα και υγιείς, όπως ήταν στα '20 τους . Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν μία σωστή διατροφή στην ηλικία των 30-40, σύμφωνα με το 54% των συμμετεχόντων της έρευνας, επειδή δεν ασχολούνται τόσο πολύ για την εμφάνισή τους.

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες ανέφεραν ότι μια δίαιτα είναι πιο πιθανό να πάει στραβά στη δεκαετία των '20 , επειδή οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να είναι ελεύθεροι και να βγαίνουν συνέχεια έξω

Τα ευρήματα προέρχονται από μια έρευνα σε 1.000 άνδρες και γυναίκες που έκαναν δίαιτα ,που διενεργήθηκε από την εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Forza. Περισσότερο από το ένα τρίτο των γυναικών που ερωτήθηκαν - 37% - απάντησαν ότι η ηλικία μεταξύ των 30 έως 35 , ήταν η καλύτερη για να αδυνατίσουν.  

Ένας άλλος παράγοντας που οδηγεί τις γυναίκες σε μια πιο προσεγμένη και αυστηρή δίαιτα είναι το γεγονός ότι έγιναν μητέρες. Η μέση ηλικία των γυναικών που γεννούν στη Μ. Βρετανία είναι πλέον λίγες εβδομάδες κάτω από την ηλικία των 30. Η απώλεια βάρους μετά την γέννηση μωρού είναι ένα ισχυρό κίνητρο για τις γυναίκες για να αδυνατίσουν, με το 56% να λένε ότι ήταν πιο εύκολο να χάσουν βάρος μετά τον τοκετό από ό, τι πριν. Ο γάμος είναι επίσης ένας παράγοντας που βοηθά τις γυναίκες να χάσουν βάρος. Τέσσερις στις δέκα γυναίκες είπαν ότι ήταν πιο εύκολο να χάσουν βάρος μετά το γάμο , επειδή είναι λιγότερο πιθανό να πίνουν και να τρώνε υπερβολικά.

Το 36% των ανδρών αντίστοιχα απάντησαν ότι η ηλικία από 30 έως 35 ετών ήταν η καλύτερη για μια δίαιτα, με την ηλικία των 31 την ιδανική ηλικία για τα καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους. Και αυτό γιατί τα 30 θεωρήθηκαν η πιο κρίσιμη καμπή της ζωής τους.