Νέα θεραπεία κατά της φαλάκρας

Οι επιστήμονες σύντομα θα είναι σε θέση να αναπτύσσουν νέα μαλλιά στα φαλακρά σημεία του κεφαλιού, αποφεύγοντας την ανάγκη για μεταμόσχευση μαλλιών. Οι ερευνητές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ανθρώπινη τρίχα στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά κύτταρα που ευνοούν την ανάπτυξής της. Η νέα αυτή τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί για να αυξηθούν τα νέα τριχοθυλάκια , ενώ φαίνεται ότι είναι δυνατόν να σχηματιστούν και εντελώς νέα τριχοθυλάκια.

Οι ερευνητές πήραν μικροσκοπικά κύτταρα από τον ιστό του δότη, που ονομάζονται δερματικές θηλές , τα οποία βρίσκονται στη βάση των θυλακίων κάτω από το δέρμα, στην συνέχεια τα καλλιέργησαν στο εργαστήριο και τέλος τα ενέγχυσαν στα σημεία του κεφαλιού όπου απαιτούνταν μαλλιά.

Προηγουμένως οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν με επιτυχία την τεχνική στην πλάτη των ποντικών και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη ανθρώπινη δοκιμή στην Ταϊβάν σε περίπου 400 άνδρες και γυναίκες.

Ο κύριος τύπος τριχόπτωσης στους άνδρες και στις γυναίκες είναι η ανδρογενετική αλωπεκία ,η οποία επηρεάζει περίπου 6,5 εκατομμύρια άνδρες και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού αρχίζουν να αραιώνουν σε σχήμα “Μ” , το οποίο στην συνέχεια εξελίσσεται σε φαλάκρα. Η αλωπεκία είναι συνήθως κληρονομική και πιστεύεται ότι προκαλείται από θύλακες των τριχών που είναι υπερευαίσθητοι στην διυδροτεστοστερόνη, μια ορμόνη που παράγεται από την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη . Ως εκ τούτου , τα θυλάκια συρρικνώνονται και τελικά σταματούν να λειτουργούν. Άλλες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν την φυσική και συναισθηματική πίεση, καθώς και τα φάρμακα για την κατάθλιψη, την ακμή , τις καρδιακές παθήσεις , την υψηλή χοληστερόλη , τα έλκη και την ουρική αρθρίτιδα.