Τι σημαίνει αν δεις τον ίδιο εφιάλτη και δεύτερη φορά

Τι σημαίνει αν δεις τον ίδιο εφιάλτη και δεύτερη φορά

Τι σημαίνουν τα επαναλαμβανόμενα όνειρα

Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν καθημερινά όνειρα και άλλοι που σπάνια θυμούνται να έχουν δει (ενώ πιθανόν έχουν δει). Σίγουρα μια από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες είναι να δει κάποιος ένα κακό όνειρο ή ακόμη χειρότερα έναν εφιάλτη.

Αυτό όμως που συμβαίνει σε κάποιους και τους κάνει να ανησυχούν είναι να βλέπουν τον ίδιο εφιάλτη παραπάνω από μια φορές. Οι ειδικοί λένε ότι αν βλέπεις τους ίδιους εφιάλτες ξανά και ξανά, ίσως θα πρέπει να ακούσεις τον εγκέφαλό σου, γιατί έχει κάτι να σου πει.

Στην πραγματικότητα, μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Motivation and Emotion» έδειξε τη σύνδεση μεταξύ των επαναλαμβανόμενων «κακών» ονείρων και της απογοήτευσης που προέρχεται από τις ανικανοποίητες ψυχολογικές ανάγκες.

Η σχετική έρευνα που έγινε έδειξε ότι οι άνθρωποι στους οποίους δεν καλύπτοταν οι ψυχολογικές ανάγκες τους ακόμη και για λίγες μέρες, τότε εμφάνιζαν τον ίδιο εφιάλτη.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η μη ικανοποίηση των ψυχολογικών αναγκών των ανθρώπων μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην πρόκληση εφιαλτών.