Τι σημαίνει αν παίρνεις αγκαλιά το μαξιλάρι σου αν κοιμάσαι;

Τι σημαίνει αν παίρνεις αγκαλιά το μαξιλάρι σου αν κοιμάσαι;

Ποια είναι τα οφέλη

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες πολλών την ώρα του ύπνου είναι να παίρνουν αγκαλιά το μαξιλάρι. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς, τότε μάθε πώς υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Και όχι μόνο ένας.

Μειώνει το άγχος

Η αγκαλιά ακόμη και ενός μαξιλαριού βοηθά αποτελεσματικά στη μείωση του άγχους. Έτσι με το να χρησιμοποιείς ένα μαξιλάρι επιπλέον γι’ αυτόν τον λόγο ίσως να φανεί ιδιαίτερα ωφέλιμο. Ειδικά όταν κοιμάσαι μόνος. Επιπλέον το άγχος μπορεί να σου δημιουργεί αυτή την ανάγκη για αγκαλιά.

Περιορίζει την άπνοια ύπνου 

Η άπνοια ύπνου είναι μια διαταραχή του ύπνου όπου η αναπνοή ενός ατόμου δεν είναι τόσο ομαλή όσο θα έπρεπε. Το πιθανότερο είναι ότι, αν σου συμβαίνει αυτό, ξυπνάς κουρασμένος την επόμενη μέρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συνήθεια να αγκαλιάζεις το μαξιλάρι σου έρχεται φυσικά από τον οργανισμό και έχει ως φυσικό όφελος της μείωσης αυτής της διαταραχής ύπνου.

Είναι ένα κομμάτι από τη ρουτίνα του ύπνου σου

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να το κάνεις είναι να ανήκει στη ρουτίνα του ύπνου σου από πολύ παλιά. Και είναι πολύ λογικό να θες να παραμείνεις στην ίδια ρουτίνα ύπνου, συνεχίζοντας να αγκαλιάζεις κάτι ενώ κοιμάσαι.